(По)кана за кафе


12 ноември 2015
Първо поглеждаме цвета, после разхождаме една глътка по езика си, за да проверим тялото и плътността, след това преглъщаме и следим остатъчните нотки... Не, не сме сомелиери, всъщност подхождаме така към чаша-две кафе от Chucky’s.


Някой беше изчислил, че кафето, което изпивате през живота си, би запълнило към 150 пъти домашната ви вана. Затова е нелепо да ви убеждаваме, че една чаша ще промени живота ви, но пък може да е добра причина да се гмурнете в опит да не го пиете набързо и между другото, а да му обърнете малко внимание. Знаем и къде ще ви разберат – в Chucky’s вече от известно време наричат кафето "култура в чаша", а тяхната е винаги 100% арабика, открита, внесена и изпечена лично. Тази сутрин забавяме крачка пред малкото място на Христо Белчев и вместо бързо еспресо, ще пробваме филтър кафе от хемекс и от вакуум кана.


Тук никой няма да ви чака да говорите за нотки на дърво и печена канела или да си променяте навиците – първото нещо, което ще ви питат, е как обичате кафето си и какви са сутрешните ви ритуали, за да могат да ви препоръчат точното. Ако ви се пробва нещо ново, давайте по някоя от тези две супер технологии. Хемекс каната е част от колекцията на MoMA (заради дизайна си, вдъхновен от Bauhaus, който позволява съвършена филтрация), обясняват ни експертно, а вакуумната (или vacuum pot) и без подаден жокер е вероятно един от най-впечатляващите начини да получите кафето си. За червеникавия цвят, който дават тези методи, за това как започва да мирише цялото място, докато смилат зърната, и за вкуса на чаканата чаша кафе няма как да говорим – трябва да ги откриете сами, ние само слагаме един хикс до съкровището.

Chucky’s е на Христо Белчев 29
пн-пт 09:00-20:00, сб 10:00-19:00, нд 10:00-18:00


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.