Хладна среда


21 юли 2016 снимки Ралица Димитрова
Това е паролата, която днес ни привлича към Солунска 12 – в Chez Fefe вече сближават половинките на френските макарони със сладолед, докато в чашите шумят ледени коктейли с просеко.


Малко след обяд се скриваме от топлината под сянката на Chez Fefe – чадърите на тротоара им вече пазят високите дървени маси хладни за нас и миниатюрния десерт, който се топи в устата като чакана целувка. Нищо чудно, че тук макароните са с имена на момчета и момичета, общо 18, а новите в компанията бързо ще станат най-търсените – с това, че правят тази целувка сладоледена. Сърцето на алената Лола е сорбе от малина и банан, Франсоа крие лъжичка шоколадов сладолед, вкусът на Амели е натурална бурбонска ванилия, а зеленият Фелип е с ирански шам фъстък. Който пожелае само един от тези вкусове, е истински светец, останалите могат грешно като нас да ги хапнат и четирите. И все пак да не забравяме, че фините хапки с дъх на бадем не са създадени, за да се прекалява с тях. Макаронът е като сладка прелюдия – отваря копнеж, а не засища глад.


По всички закони на привличането, този сладкиш обича пенливо вино, а в Chez Fefe са се сетили как да снижат алкохолния и да повишат вкусовия му градус за лятото. Да, вече е на върха на езика ви – коктейли с просеко. Mimosa е името, което да запишете върху салфетката си, ако искате да балансирате сладостта на макароните с леката горчивина на сок от портокал. Нататък пурпурният Kir Royal сипва при виното касис, а емблемата Fefe го кара направо да запее с цвят от див хибискус. 200мл дзън – точно толкова му трябва на един обикновен следобед, за да го запомниш. С което, естествено, не отричаме безалкохолното. В замръзналите кани тук чакат малинов сок от пресни плодове, лимонада с мента, друга с краставица и ледена джинджинада (както е известна още по-експанзивната сестра на лимонадата). Ако някой все още си мисли за жегата, нека визуализира първите глътки от това по пътя си насам.

Chez Fefe е на Солунска 12, пн-пт 09:00-20:30, сб-нд 10:00-21:00
За контакт: 0877 30 40 77
Доставят макарони до дома след поръчка на chezfefe.com


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.