От капучино до вино


19 октомври 2017
Денят винаги върви добре, когато започва със закуска от Green Deli Café, а вече може и да завърши така в Green Deli & Bar – новото място от веригата, което допълва пресните деликатеси "за вкъщи" с меню от предястия и основни "за тук". Не стойте на входа, а сядайте до нас в меките сепарета – имат цвят на черен шоколад и капучино, но са идеални и за вечеря с чаша вино.


Mалко работа след работа? Ок сме, когато се протягаме към лаптопа от удобно италианско кресло, а мили сервитьори се надпреварват с бързия интернет към масата, за да пълнят чашите ни с Enira Merlot Bessa Valley. Влизаме в тази реалност през прага на Драган Цанков 23, а вие може да паркирате и пред Николай Хайтов 10 – новото Green Deli разгръща разширена концепция между вратите на два адреса, през които може да не излизате чак до 12 вечерта. Всъщност няма да ви изгонят и след това, а уютът не е само за работа. Най-добре затворете делника тук с приятели, сладки приказки и глътки, отлежавали в дъбови бъчви или пък под тапата на винени бутилки (от 250мл до 750мл) с етикети от Русе чак до Аржентина.


С "ммм, чили" над чинията небцето ни днес пък пътешества към Азия. Подправката е единственият елемент в сладникавия сос на пикантните пилешки шишчета сатай, която успяваме да напипаме. Нямате нужда от точна рецепта обаче, за да се протегнете към крехкото месо-на-клечка и хрупкавата му салата. Пробвайте го с месестите гъби със спанак, моцарела и пармезан и не забравяйте да попитате за лаврака с провансалско пюре от праз и грах. Още го няма в менюто, защото е новак в кухнята, но всеки момент ще изплува официално сред основните ястия, заедно с няколко нови салати и категорията дебютант: паста и ризото.


Ако от самото начало леко треперите, спрете – старите ви Green Deli познати са си тук до един. Пухкавите кроасани пак димят до ароматно кафе и фрешовете to go до входа, a нови пет различни супи все така се въртят всеки ден след 10:00, за да ви хванат за обяд. Просто в Green Deli & Bar всички те имат нов другар – the бар, както и маси за дружини, в които сядате в 07:00 с капучино и не мърдате, докато чакате приемливо време за вино. Колко е часът сега? 

Green Deli & Bar е в кв. Изток с вход на Драган Цанков 23 и Николай Хайтов 10, на facebook.com/GreenDeliBar и greendelicafe.com
пн-пт 07:00-00:00, cб 08:30-00:00, скоро и неделя
За резервации: 0877 028 881


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.