Всички ги предпочитат горещи


31 май 2018 текст Емануела Иванова снимки Анелия Тодорова
Удоволствието от вкусната храна е онази жега отвътре, която търсим, независимо от градуса навън. Така намираме следващата (супер) нова хапка на Шишман 34 – в буса на The Rolling Dogs, които палят небцето с четири авторски вида хотдог и блажено го гасят с ледена бира.

"Харесваме да ходим по заведения и да се забавляваме, затова и този бизнес ни допада. Готин е." Така Радин и Тод – приятели и колеги мениджъри – обобщават причините да възкресят един Мерцедес 406D от 1979, да го паркират в центъра и да ни приготвят в него авторски вкус в хлебче. Зад волана на буса всъщност са трима – днес не успяваме да хванем Ралица, а апетитните им хотдози в момента са четири: Rolling Dog с чоризо и домашно чили; Breakfast Club – като английска закуска, но с наденичка мергез; Classic Dog с братвурст и печен лук; The Bomb с мергез, бекон и домашно колсло. Сосовете също си правят сами, а първо имали идея да пълнят собственоръчно и наденицата. "Взехме не знам колко метра черва, извадихме месомелачката и започнахме. Беше забавен начин да разберем, че трябва да купуваме наденицата или друг да ни я прави, защото няма как да удържим на темпото."


А то в началото често се диктува отвън и задвижването на The Rolling Dogs не минава без сериозно бутане. Месеци трябват на спецове да превърнат "таралясник от зеленчуковата борса в Пловдив" във возило, което да мине технически преглед с отличен. Накрая Радин, Тод и Ралица доизкусуряват фасона сами в сервиза на приятел, преди да му лепнат и палавото лого. То е дело на близък интериорен дизайнер и преди време затваря устата на спора "как да се казваме", за който търсили решение даже с анкета между приятели в мрежата. "Другият ни вариант за име беше нещо с копър, но след като нашият човек предложи това лого, всички колебания отпаднаха." Така в пълен блясък и след 12 часа търкаляне по магистралата едрогабаритната кухня на колела паркира в Созопол през юли 2017 (да не бездейства, докато чака административно ОК в София).


Днес тя е с постоянен адрес Шишман 34, където от 10 до 10 можем да опънем крака на амфитеатралните сепарета и да гледаме как ароматът лови гладни чак от Графа. Oasis и подобни текат от колоните и какво друго за този сенчест оазис, в който хотдозите идват с домашни картофки и 30 бутилки ледена бира + наливни Krombacher и Weihenstephan. Планират също по-леки хапки за закуска и коктейли за всеки ден, но преди всичко това чакаме видеостената на сградата отстрани, която се надяват да опънат навреме за Световното. Ако ръцете ни не бяха заети, щяхме и ние да им стискаме палци.

The Rolling Dogs са на Шишман 34 от 10:00 до 22:00, във фейсбук и инстаграм


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.