World Class Bartender of the Year


11 юни 2019
Докато всички ние цял месец обикаляме барове в три града, за да опитваме миналото, настоящето и бъдещето на няколко класически коктейла - така, както го виждат съответните миксолози на място - организаторите от World Class не си почиват, а избират кой да представи страната ни на световното състезание за топ барман на годината.

Четиримата ни финалисти вече са ясни. На 11 юни идва първата част от финала, след който ще оцелее само един от тях, за да представи България на световните финали в Глазгоу през септември. Тази първа крачка към титлата включва серия предизвикателства на терена на клуб Music Jam: да се забъркват вкусотии с Johnnie Walker Black Label; да се създаде съвременен коктейл, олицетворяващ самия барман и визията му за бъдещето на неговия бар; пред звездно жури да се покажат умения за съчетаване на ястия и питиета.

На 12 юни, след като са имали един ден да измислят стратегията си, всички тези бармани спретват собствени поп-ъп барове, пак под покрива на Music Jam, посветени на тема и конкретна алкохолна марка, които жребият е отредил. Баровете им заработват в 19:00, а освен за да опитваме разнообразни питиета и концепции, всички ние сме поканени и да дадем финалната дума на публиката кой от състезателите искаме да защитава честта ни в Глазгоу през есента.

Повече за състезанието, финалистите и всичко, свързано с World Class и съвременната коктейлна култура, търсете на facebook.com/WorldClassBulgaria и YouTube


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.