Студено & горещо


3 декември 2015
Всеки има свой метод за греяно вино – някои не могат без пет капки бренди, други се кълнат в индийското орехче. Трети пък му слагат чили и черен шоколад и го затварят в бутилка. Фокусът? Може да се пие и студено, без вкусът му да пострада.


Ако помните лятното Frutino на Домейн Бойар с добавки от плодове и естествени аромати, това е зимната му версия. По цвета личи, че вината пак са олекотени и свежи, а осемте процента алкохол вътре са все така добра новина за следващата сутрин. Вкусовете са два, от тези, които рецепторите ни този сезон търсят навсякъде – сира с черен шоколад и люти чушки и пино ноар с канела, портокалови корички и ябълка. Мирише ни на Коледа и на горяща печка, върху която някой е оставил парченца плодове...

Сирата при нас вече е минало през тихия огън на котлона – стопля се за няколко минути и не изисква никакво суетене, преди да усетиш аромата му и с ноздрите, и с небцето. Толкова е просто, да не кажем мързеливо, и нищо друго не ти трябва – е, още няколко блокчета черен шоколад никога не са излишни.


Бутилката пино сме я оставили студена. В чашата добавяме единствено корички от мандарина, нарязани на тънки ленти, за да пуснат аромата си по-бързо. Като се замислим, от максимализъм ги вмъкваме, не от необходимост, защото плодовият микс тук е класика. Може да сложите и лед, разбира се – навън все още не се пука от студ, за да си пазите чак толкова гърлото.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.