5 септември 2019
Стъпваме в септември с рецепта за офисен обяд, която няма нужда от дълго време до котлона или мащабен списък за пазар, за да бъде съвършено вкусна.
Докато чакаме кочана да почернее леко на тигана, върху лист тортила (нашата е пълнозърнеста) слагаме авокадо, което мачкаме небрежно с вилица. Поръсваме със сол и настърган чедър и покриваме с още една тортила. Вътре може да сложите и лют сос, боб от консерва, тънки кръгчета чушка... Каквато и композиция да създадете, ще ползваме вече загрятия тиган, за да я запечем на кесадия. Няколко минути от едната страна, после и от другата, като постоянно я следите да не изгори. Междувременно царевицата се е охладила достатъчно, за да ви позволи да я хванете и да отрежете зрънцата, които влизат в обща салата с прясна тиквичка, краставица, магданоз и зехтин. И това е – 15 минути подготовка, а получавате обяд, който е сладко-свеж, ароматен и далеч по-интересен от сандвича от ъгъла.
Горе Коментари (0)
Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.