Обяд в кутия: кесадия с авокадо


5 септември 2019
Стъпваме в септември с рецепта за офисен обяд, която няма нужда от дълго време до котлона или мащабен списък за пазар, за да бъде съвършено вкусна.

Започваме от това, което ни вдъхновява в плод и зеленчука от няколко седмици – млечната царевица. От вечерта я сваряваме (не е ли това ароматът на пълното щастие?!), което спестява време – а дава и готова закуска, ако бихте хрупали кочан преди обяд. На следващата сутрин поливаме една половинка със струйка зехтин и я слагаме в иначе сух тиган, което дава бонус печен вкус. Вярно е, че вместо всичкия този труд, може да вземете царевица от консерва и не че това е лошо, но такава ще си отваряте цяла зима – сезонът на млечната, сладката и прясната е точно сега.

Докато чакаме кочана да почернее леко на тигана, върху лист тортила (нашата е пълнозърнеста) слагаме авокадо, което мачкаме небрежно с вилица. Поръсваме със сол и настърган чедър и покриваме с още една тортила. Вътре може да сложите и лют сос, боб от консерва, тънки кръгчета чушка... Каквато и композиция да създадете, ще ползваме вече загрятия тиган, за да я запечем на кесадия. Няколко минути от едната страна, после и от другата, като постоянно я следите да не изгори. Междувременно царевицата се е охладила достатъчно, за да ви позволи да я хванете и да отрежете зрънцата, които влизат в обща салата с прясна тиквичка, краставица, магданоз и зехтин. И това е – 15 минути подготовка, а получавате обяд, който е сладко-свеж, ароматен и далеч по-интересен от сандвича от ъгъла.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.