Да се събираш с добрата храна


26 септември 2019
С идването на септември към София от морето се местят цели ресторанти – като новият за нас Satsanga, който след тригодишен стаж в Бургас отваря на Бенковски. Да го пробваме?


От вратата нещо потрепва между веждите, стига да сте индиец – дълбокото плътно синьо на стените отваря шеста чакра. Не стреляме напосоки: ресторантът е вегетариански и макар че в кухнята му ще се срещат невинни неща като паста с домати, тук ще ни палят най-вече за индийска и екзотична кухня. Подобен микс е и интериорът, в който се събират дървени мебели, златни детайли, ниска маса за сядане на възглавници, но всичко е обилно озвучено от фънки музика, така че няма шанс да се почувстваш като в тематичен парк.


Но да си дойдем на думата – тук сме да обядваме. На принципа "сипи си сам" и цена от 2.30лв за 100гр слагаме в чинията си лимонов басмати ориз с черен синап и куркума, доливаме събджи – зеленчуци в къри сос, и защипваме пълнозърнеста самоса с картофи и грах, залята с манго сос и ментово чътни. Понасяме всичко това към горния бар с поглед отвисоко, правен именно за такъв лек седмичен обяд като нашия, и от първата вилица към устата се усеща плътният, дълбок вкус на подправки и сосове. Точно толкова бързо небцето ти попада в рая. Впрочем хапките са укротени – не е дотам люто, че да пламват огньове, съвсем леко пикантно е, а оризът носи и допълнителна свежест с капките лимон. Самосата си струва и отвътре, и отвън (сосовете отгоре са супер, особено в това двойно комбо). Толкова можем да опитаме днес, а за десерт на излизане разбираме, че името Satsanga означава да се събираш с добри хора – явно ще им звъннем на тези добрите около нас, за да пробваме заедно и големите маси на първия етаж.

Satsanga е на Георги Бенковски 8 и работи всеки ден от 08:00 до 22:00, facebook.com/SatsangaBg


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.