Да хванеш златна рибка


10 октомври 2019
Дай на човека риба и ще го нахраниш за един ден; дай му адреса на Бакхус FISH Fest и ще го нахраниш за два. Няма как да не е предостатъчно, щом рибари и шеф-готвачи споделят богатства от мрежите – на 19 и 20 октомври, когато пазар Ситняково улавя цял пасаж от 30+ щанда, все около морските дарове, срещу вход от 5лв от bilet.bg.


От 10 сутринта до 10 вечерта и в двата дни на уикенда под навеса се носят аромати на калмари, плуващи в точните подправки; добра френска гастрономия; улична храна от Азия; руски палачинки с хайвер; а понеже сме в месец с буквата "р" – кажете стриди, защото дойде сезонът им. Бяло вино? Да, от няколко района, но отворете небцето си и за още съчетания – ще има бира, анасонова турска ракъ, узо или едномалцово уиски, пропито с морската сол от бреговете, край които е създадено.


Още малко? Мерси, но нека вече е за вкъщи: тук ще може да се срещнете с няколко ферми, например единствената у нас за отглеждане на африкански сом с нежен аромат, докато на съседен щанд лежи див улов, внос от Гърция. А цялата истина е дори по-богата: ако решите, че все пак искате да учите занаят, оглеждайте се за демонстрации по щандовете. С това всичките ни желания са изпълнени.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.