In The Palace във Варна

In The Palace във Варна
5 август 2019
Петнадесет поредни години фестивалът за късометражно кино In The Palace посреща в Двореца на Балчик млади филмови творци, професионалисти и любители на седмото изкуство от страната и света, като им дава платформа за изява и отваря пред тях нови възможности за развитие.


Тазгодишното 16-то издание на филмовия форум за пръв път остава изцяло в ръцете на Варна, която в периода 19-26 септември поема домакинството на цялото събитие и съпътстващите го програми - прожекции, професионални конференции и срещи с индустрията, изложба, музикални събития. В рамките на седмица във Фестивален и конгресен център ще гледаме селектираните 144 заглавия от 41 държави, които ще се състезават за приза на фестивала. Сред тях попадат игрални, анимационни, документални и експериментални ленти. Сред селектираните филми има и 20 български заглавия.
Най-добрите късометражен игрален и анимационен филм от международната селекция, както и победителят в националната надпревара ще имат възможността директно да влязат за разглеждане и да се борят за номинациите за наградите Оскар в съответната категория на 92-рото връчване на наградите през 2020 - възможност без аналог в историята на българската филмова индустрия.

Повече информация за фестивала получаваме на inthepalace.com, следим и фейсбук страницата на събитието.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.