Обратно към корените

Обратно към корените


22 юли 2021 текст Дани Николова
В големия водовъртеж от хора, които търсят по-щастлив живот и по-атрактивна кариера, има и такива, опитали късмета си в различни страни по света и завърнали се обратно към корените. Харесваме подобни примери, защото вярваме, че крушата не пада по-далеч от дървото. Или пък пада, но винаги я тегли обратно към дървото, на което е израсла. И когато се намери такава международна компания, която да ти даде уюта на родината и динамиката на мултикултурната атмосфера, ставаш щастлив млад човек, здраво стъпил на краката си. Точно като Виктор Кузманов: кайт сърфист, скиор, истински луд по пътешествията и специалист обслужване на клиенти с английски и немски език в PokerStars.


Животът извън родината те накара да...
Животът в Австрия, особено когато бях студент, беше доста скучен и еднообразен. България ми липсваше, затова реших да изградя българска младежка общност, организирайки музикални и културни събития. Поканих няколко известни артисти. Последните години от живота ми в Австрия заедно с моя екип бяхме на прага да получим дата за всеки месец за организирането на културно събитие, изложба, концерт... в българския културен център Витгенщайн.

Когато си дълго в чужда страна, не спираш да си повтаряш, че...
България е държава с голям потенциал и уникални природни красоти, които не отстъпват дори на Алпите. Че имаме прекрасни, изключително интелигентни хора, които трябва да са останали или като мен да са се върнали, за да се развиваме и да вървим напред.

Най-яките места, които си посетил, са...
Пътуването за мен е начин на живот. До момента съм обиколил над 30 страни в 4 континента. Всяко място си има нещо специално и различно. Обичам островите, най-яките, които съм посетил, са Холбош и Ко Панган. Места, на които бих се върнал със сигурност.

Най-любопитната случка по време на многобройните ти пътешествия беше...
Пътешествието, което аз и моята приятелка направихме в Мексико. Тръгнахме натам с идеята да останем само седмица, но нещата се подредиха така, че буквално ни се наложи да поживеем в Мексико цял месец. Изкарахме един от най-хубавите месеци в живота си. Обиколихме два щата и множество забележителности, като най-интересното беше град Тулум.

Работата, която те доведе обратно в България...
Прецених, че PokerStars е мястото, в което искам да се развивам. Компанията дава най-добрите условия и поле за изява.

С първото ти стъпване в PokerStars почувства...
Че за първи път съм част от нещо огромно. Дотогава не бях работил в мултинационална компания с хора от цял свят. За мен беше истинско предизвикателство.

Любимата ти немска дума или фраза?
Genieße den Moment! Наслади се на момента!

Най-голямото предимство на работата, което те кара да не съжаляваш, че се върна, е...
След няколко месеца започвам на мечтаната от мен позиция като Специалист бизнес развитие в отдел Технологична стратегия. Само за година научих толкова много и успях да постигна една от големите си цели, а именно да се издигна кариерно и да се занимавам с нещо, което ми доставя огромно удоволствие и ме мотивира да продължавам напред.

Работата в международен екип ти дава...
Възможността да комуникирам с хора от цял свят, да изграждам мрежа от бизнес контакти, някои от които се превръщат в приятелства.

На всеки, който иска да се присъедини към екипа, би казал...
Не го отлагайте, а просто го направете сега, за да не съжалявате по-късно!


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098