FLUCA - Австрийски културен павилион

FLUCA - Австрийски културен павилион
13 септември 2016

Австрийски архитекти трансформират транспортен контейнер в огледална арт инсталация и мултифункционална сцена, която от 17 септември до 15 октомври ни тегли към ул. Отец Паисий 38 за изложби, пърформанси, концерти, партита, прожекции и дискусии.
Проектът стартира в началото на 2016 по инициатива на фондация Отворени изкуства и известно пространство за изкуство във Виена FLUC.
Завършен вид на концепцията дават Александра Берлингер и Волфганг Фийл от архитектурно студио tat ort. Те трансформират транспортен контейнер в арт инсталация, която отразява градската среда около себе си. Изработват я под наклон от 7 градуса (откъдето и името ѝ - 7°), за да добавят динамика.

Откриването на павилиона е на 17 септември в 18:00 с участието на 10 художници от Австрия и кураторката Урсула Мария Пробст. Кулминацията на проекта ще бъде в рамките на Нощ/Пловдив на 23 и 24 септември, когато програмата на павилиона ще включи прожекции, пърформанси, инсталации и музика. След Нощта FLUCA продължава с разнообразни събития чак до 15 октомври и ще се завръща всяко лято в централната градска част.

Информация за предстоящите събития търсим тук. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.