5 Интересни ястия, които да опитате

5 Интересни ястия, които да опитате
1 декември 2016

Каквото и да си говорим, всеки обича да похапва. Независимо дали следите фигурата си или не се интересувате от външния вид, вероятно държите храната на почит. За жалост обаче, повечето от нас свикат с едни и същи неща и понякога просто ни се иска малко разнообразие.
Днес ще си поговорим за няколко интересни ястия, които си струва да опитаме. Не се притеснявайте обаче, не е задължително да готвите! По темата доставка на храна София има какво да предложи, така че няма от какво да се притеснявате. Ако нещо тук ви хареса, можете да потърсите в кой ресторант го има и да си поръчате!

Ястие №1: Всичко с Блек Ангъс

Да си признаем първото ястие не е много конкретно, защото всъщност само една съставка в него има значение – месото. Ако не сте почитатели на телешкото, не се изненадваме, тъй като европейското телешко няма нищо общо с американското. Ето защо трябва до опитате Блек Ангъс! Вярно, не е от най-евтините меса, но всяка хапка си струва. Не само, че е изключително крехко, но и вкусът е плътен, а и доста по-различен от този на европейското телешко, с който сме свикнали. Ако се чудите къде можете да си намерите ястие с такова месо, просто посетете платформа като тази на Foodpanda и потърсете там.

Ястие №2: Истинска италианска пица

Първият въпрос е: как ще опитате такава пица, без да отскочите до Италия? Отговорът е прост – ще я потърсите в италиански ресторант в България! За щастие, вече можем да се похвалим с доста качествена италианска кухня в София и пиците не правят изключение. Има доста майстори, които са дошли от Италия да правят пици тук и резултатите са показателни. Едно бързо търсене ще ви помогне да намерите няколко такива места. И бъдете сигурни, че няма нищо общо с пиците в българските кръчми!

Ястие №3: Суши за шампиони

Суши, подобно на пицата, не е нещо, което автентично да се среща по българските ресторанти. Някои се опитват да го правят, но не им се получава, просто защото е тяхна интерпретация на нещо, което така или иначе не разбират.

Добрата новина е, че има българи, които са учили правене на суши в Япония и тяхното майсторство е повече от ясно. Има няколко ресторанта, които предлагат такава храна, така че побързайте да опитате нещо наистина различно.


Ястие №4: Тайландска салата

Тайландската кухня не е сред най-разпространените в България, но със сигурност е сред най-интересните. Защо? Защото е известна с това, че смесва много различни вкусове, които си пасват по уникален начин. Ако искате да опитате нещо, което тук може да мине за солена плодова салата, със сигурност посетете тайландска кухня!


 

Ястие №5: Нем

От Тайланд се принасяме във Виетнам, където традиционният нем е изключително ястие. Вярно, че може да мине за бърза храна, но и бургерите минават за такава, а ние знаем, че има голяма разлика между хубав бургер и това, което можете да намерите в заведенията за бързо хранене.

Нем най-общо казано са си хапки със сос, но какви хапки… Пръстите да си оближеш. Не могат да бъдат описани, трябва да се опитат, така че просто ги намерете и си ги хапнете!

  

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.