Вълшебната флейта

Вълшебната флейта
за деца
Опера от Моцарт
Музикално сценична версия на Виенската щатсопер
Диригент: Борис Спасов
Режисьор: Юлия Кръстева
С: Ангел Христов, Хрисимир Дамянов, Зорница Дамянова, Милена Гюрова, Елена Стоянова, Ветка Петкова, Румяна Петрова, Кръстан Кръстанов, Надя Колева, Николай Иванов
Последната опера на Моцарт, Вълшебната флейта, е шедьовър, който не слиза от оперните сцени. За първи път е представена във Виена на 30 септември 1791, под диригентството на композитора и преминава с голям успех. Гьоте много харесва тази опера, нарича я "утопична и странна приказка, в която се проповядват човешките добродетели: любов, трудолюбие, нравствено съвършенство".


Вълшебната флейта е поставяна многократно на сцената на Софийската опера и балет, но специално за новата детска образователна програма, от режисьорката Юлия Кръстева, диригента Борис Спасов и художничката Христиана Михалева е създадена адаптирана версия за деца.
Действието е съсредоточено и динамично, сюжетът е пресъздаден с много хумор и настроение, главните герои са представени с най-известните си арии и ансамбли. Сблъсъкът на добрите и зли сили, приятелството и любовта са в основата на спектакъла, от който струи много радост, светлина и оптимизъм.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.