Милост

Милост


Оригинално заглавие: Just Mercy
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма
САЩ, 2019, 137'
Режисьор: Дeстин Даниел Кретън
Сценаристи: Дестин Даниел Кретън, Андрю Лонъм
С: Майкъл Б. Джордан, Доминик Богарт, О’Шей Джаксън-младши, Рейф Спол, Тим Блейк Нелсън, Роб Морган, Джейми Фокс, Бри Ларсън, Рон Клинтън Смит, Линдзи Айлиш
За да направиш филм за расизма в съдебната система на Щатите, няма нужда да измисляш драматична история – можеш да погледнеш и в недалечното минало.


Ето го случаят от 1988 на Уолтър Макмилън (изигран силно от Джейми Фокс), обвинен за убийство на момиче, което не познава, в град, в който не е бил. Няма значение колко свидетели потвърждават алибито му, че са го видели в ресторант – той е осъден на смърт предимно защото "прилича на човек, способен да убие". С делото му се заема младият адвокат Брайън Стивънсън (Майкъл Б. Джордан), движен от идеализъм в избора да защитава уязвими хора в Алабама с помощта на юристката Ева Ансли (Бри Ларсън). Режисьорът Дестин Кретън, правил преди това Стъкленият замък по истинска история за крайна бедност, не рискува в нищо: разказва просто, но успява и да покаже, че проблемът не е в този единствен случай, а в цялата система. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.