Черна служба

Черна служба


Оригинално заглавие: Black Mass
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, екшън, криминален
САЩ, 2015, 122'
Режисьор: Скот Купър
С: Джони Деп, Джоел Еджъртън, Бенедикт Къмбърбач, Рори Кохран, Питър Сарсгаард, Адам Скот, Кевин Бейкън, Дакота Джонсън, Джуно Темпъл
Спорът дали Джони Деп винаги е бил железен актьор, или чак сега успява да се отърси от черния молив и екстраваганцата на Карибски пирати, е безсмислен.


Един негов поглед, леден и непроницаем като Сибирската пустош, е достатъчен, за да потънем в Черна служба, както Деп е потънал в ролята си на бостънския ганстер Джейми Бългър. През 75-та същият започва да върти на кутрето си и престъпниците, и униформите – с харизмата на хищник-социопат, който стреля без да мига, докато със семейството си е мек като памук. Интригата се заплита, когато агент Конъли от ФБР, израснал с него на улицата, го вербува за информатор, за да хване враговете му – братя Ангуло, а в замяна Бъглър става практически невидим за закона. Този съмнителен съюз мирише отдалече и все повече, но дали най-мръсният няма да излезе най-чист?
Създаден по книгата със същото заглавие на двама репортери от Бостън Глоуб, филмът копира живата история без да й слага набухватели (както в жанра често се случва), а режисьорът Скот Купър (Вън от пещта и Лудо сърце) го е направил така верен на стила и духа на времето, сякаш реално е сниман през 70-те. Добри момчета не е, но удря мъжки и то без да се перчи – също като Деп, който лесно би могъл да направи Бългър карикатура (сещате се за Джак Никълсън в От другата страна), но е гениално усмирен.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.