Близнакът

БлизнакътЕзик: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, фантастичен, екшън
САЩ, 2019, 117'
Режисьор: Анг Лий
Сценаристи: Дeйвид Беньоф, Били Рей, Дарън Лемке
С: Уил Смит, Мери Елизабет Уинстед, Клайв Оуен, Бенедикт Уонг, Дъглас Ходж, Ралф Браун
Уил Смит се среща със себе си като млад в сай-фай екшън, продуциран от комерсиалния мозък Джери Брукхаймер, но пък режисиран от чувствителния артист Анг Лий (изпъкнал с Планината Броукбек и стигнал до Оскар с Животът на Пи).


Този миш-маш звучи обещаващо, особено ако вече сте лапнали трейлъра, в който старият и младият Уил се събират в един кадър и аха да се търкулне сълза. Уви, това е фалшив сигнал за психологическа дълбочина, докато филмът се оказва просто високопарно компютърно упражнение. Историята е такава, че Близнакът чака 22 години необходимата технология, за да се роди, а накрая го проваля недоразвитият сценарий (замесен е Дейвид Беньоф, за когото не искаме и да чуваме след последната Игра на тронове). Ако все пак сте тук за двубоя, ето как става. Наемникът с око на снайперист Хенри Броган е подгонен от съвестта си на 51 и решава убийство 72 да му е последното. Организацията, която му дава мокрите поръчки, не харесва това, така че пуска по петите му следващото си най-добро оръжие – неговия клонинг Младши, създаден тайно преди 25 години и трениран да го надмине по ефективност. Когато двамата се блъскат с мотори из Картахена или се боричкат в катакомбите на Будапеща, технологичното чудо се случва и Младши е досущ като Уил Смит в Лоши момчета от 1995 (тогава актьорът е на 27). Кажете сега не е ли това най-хитрата реклама на тъкмо обявения Лоши момчета 4? 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081