Блаженият

БлажениятЕзик: български
Жанр: драма
България, 2020, 106’
Сценарий: Емил Андреев, Боряна Милушева-Дукова
Режисьор: Станимир Трифонов
Музиак: Георги Стрезов
С: Александър Тонев, Лорина Камбурова, Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Цветан Алексиев, Любен Чаталов, Николай Урумов, Свежен Младенов
Блаженият на Станимир Трифонов живее фестивален живот от доста време насам, но ако сте го пропуснали в специалните прожекции, вече имате шанс да го гледате с редовен билет.


Определян от самия си създател като „психологическа любовна драма“ и сюжетно подплатен от книгата на Емил Андреев Боби Блажения и Другия американец, филмът съчетава необикновена човешка история с реални събития от миналото във водовъртеж от съдби, пророчества и предопределености. Когато е едва 9-годишен, Боби губи баща си при инцидент, а майка му се разболява тежко. Готов на всичко да я излекува, младежът посвещава усилията си в търсене на панацея, а междувременно открива и дарбата да вижда в бъдещето. Случайна среща с бъдещия президент на САЩ Джон Кенеди и травмата от бомбардировките в София през януари 1944 преобръщат живота му завинаги, но битката за съхранението на душата му в крайна сметка се оказва печеливша. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.