За душата

За душата


Оригинално заглавие: Soul
Език: английски
Превод: дублиран
Жанр: комедия, анимация, приключенски
САЩ, 2020, 100'
Режисьори: Пийт Доктър, Кемп Пауърс
Музика: Джон Батист, Трент Резнър и Атикъс Рос
С гласовете на: Джейми Фокс, Тина Фей, Греъм Нортън, Рейчъл Хаус, Анджела Басет
Ако през годините сме научили нещо за анимациите на Pixar, то е, че освен затрогващи истории и чувство за хумор те съдържат и една безплътна, но изключително ценна съставка: душа. Играта на думи тук е съвсем целенасочена, защото последният шедьовър на студиото (който вече прибра два Златни глобуса) не просто оправдава заглавието си, а вдъхновено рисува очертанията на онази невидима част от екзистенциалното, която прави от тялото – човек.


Потопена в меката атмосфера на есенен Ню Йорк, фабулата, подобно на мелодична импровизация, не върви по права линия, а се разлива в неочаквани посоки. Поне такова е усещането на главния герой Джо Гарднър (Фокс) – учител по музика с мечта за голямата джаз сцена, чийто дългоочакван шанс за пробив е осуетен от нелеп инцидент, след който духът му е пренесен в отвъдното без негово съгласие. Нетърпелив да се върне обратно в тялото си, той разработва план за бягство от безкрайността, включващ една опърничава неродена душа (Фей), терапевтичен котарак и дълбока преоценка на истински важното в живота. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098