Убийство за Оскар

Убийство за Оскар


Оригинално заглавие: The Comeback Trail
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: комедия, екшън
САЩ, 2020, 104'
Режисьор: Джордж Гало
С: Робърт Де Ниро, Морган Фрийман, Томи Лий Джоунс, Зак Браф, Емил Хърш, Еди Грифин, Ник Валелонга
Робърт де Ниро, Томи Лий Джоунс и Морган Фрийман са три причини да си купим билет, без да ни интересува нищо повече за филма, и явно точно това е маркетинг стратегията на Убийство за Оскар, защото освен впечатляващ състав и факта, че е римейк на осемдесетарско заглавие, продукцията няма много друго с какво да се похвали.


На пръв поглед сюжетът е златна мина за силна екшън-комедия: след поредното им второразрядно кино фиаско двойка алчни холивудски продуценти (де Ниро и Браф) от 70-те се оказват затънали до ушите в мафиотски дълг. Предупредени за последно от от самия бос (Фрийман), че ако не се разплатят навреме, ще заспят вечния си сън при рибите, те избягват патовата ситуация с план, съшит изцяло от бели конци. Схемата включва наемането на бивше уестърн величие със самоубийствени наклонности (Томи Лий Джоунс) и "случайното" му усмъртяване на снимачната площадка, което ще доведе до осребряването на дебела застраховка живот. Дотук добре, само че за филм, разказващ с насмешка за правенето на кино, Убийство за Оскар не разгръща дори наполовина сатиричния си потенциал, а се измъква с предвидими смешки и слапстик моменти, които, да си кажем честно, вече сме виждали и преди. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098