Боецът

Боецът


Оригинално заглавие: The Fighter
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма
САЩ, 2010, 116'
Режисьор: Дейвид Ръсел
С: Марк Уолбърг, Крисчън Бейл, Ейми Адамс, Мелиса Лео, Робърт Уолбърг, Джак Макгий, Дандриа Тайлър, Ерика Макдермот
Разказ за падението и възхода на известния боксьор Мики Уорд-Ирландеца, наркоманизирания му полубрат Дики, трудната му любов и още по-сложната му кариера.


Крисчън Бейл за пореден път доказва, че може да прави с тялото си каквото си поиска и след напомпаните му появи в Черният рицар и Терминатор: Спасение тук е направо неузнаваем в ролята на болезнено кльощавия и оплешивяващ наркоман Дики Еклънд. Би било редно да отбележим още, че въпреки второстепенната му роля Боецът всъщност е филмът на Бейл, който за пореден път доказва, че актьорският му диапазон в никакъв случай не се ограничава с мрачното ръмжене на Батман. Хиперактивният и закономерно откачен Дики открадва шоуто с всяка своя екранна поява и често измества фокуса от основната история – разказът за възхода на известния боксьор Мики Уорд-Ирландеца, изигран от Марк Уолбърг.
Въпросният Ирландец бива трениран от наркоманизирания си полубрат Дики, докато деспотичната му майка (Мелиса Лео) изпълнява ролята на негов мениджър. Резултатът са серия от загуби и крайно отчаяние, докато в крайна сметка Мики не намира у себе си силата да се откъсне от семейството и да се насочи към върховете на славата благодарение на любовта си към местната барманка Шарлийн (Ейми Адамс).
Самият филм изживява не по-малко неприятности от главния си герой. Над Боецът се е работило повече от пет години, по време на които има непрекъсната смяна на актьори и режисьори, след като от проекта последователно се отказват Дарън Аронофски и Мартин Скорсезе, а ролята на Дики бива отхвърлена от Брад Пит и Мат Деймън, докато в крайна сметка на режисьорския стол сяда Дейвид О. Ръсел (Трима крале) и нещата си идват на мястото. Това обаче изненадващо се оказва плюс за филма, защото Марк Уолбърг през всичките пет години не спира с усилените си тренировки и в крайна сметка се превръща в почти професионален боксьор. Което от своя страна води до крайно автентични и надъхващи екранни двубои.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.