Игрите на глада: Сойка-присмехулка 1

Игрите на глада: Сойка-присмехулка 1


Оригинално заглавие: The Hunger Games: Mockingjay 1
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, фантастичен, приключенски
САЩ, 2014, 123'
Режисьор: Франсис Лорънс
С: Дженифър Лорънс, Лиъм Хемсуърт, Джош Хътчерсън, Елизабет Банкс, Уди Харелсън, Сам Клафлин, Уес Чатам, Елдън Хенсън, Филип Сиймур Хофман, Джулиан Мур, Лили Рейб, Натали Дормер, Джефри Райт
Оттук чуваме как се върти броячът на банкноти в студио Lionsgate. Производителят на третите Игри на глада къса на две части последната книга от трилогията на Сюзан Колинс, за да напълни джоба си, но и публиката печели добре от този ход.


Сойка-присмехулка 1, уж само встъпление към гранд-финала в епизод 2 догодина, е най-мрачната и дълбока серия до момента. А Дженифър Лорънс, която винаги е носила тази сага на гърба си, тук работи с целия си Оскаров потенциал, не само с лъка и стрелата си. Да, битките са на заден план, но борбата в душата на Катнис, както казват, е епична.
Разделена от любимия й Пийта (измъчван в Столицата от злия Президент), Катнис е превърната в нещо като рекламно лице на революцията. Но донякъде приема тази роля. "Ами ако умреш в боя?”, питат я. "Гледайте да го заснемете на видео!”, казва тя, защото разбира, че по време на Революция, героите са дори по-ценни за каузата, ако бъдат убити. Естествено, Катнис ще живее, въпреки хлъзгавите играчи около нея, в това число ледената кралица на бунтовниците Алма Койн (Джулиан Мур) и двойният агент Плутарх Хевънсби (покойният Филип Сиймур Хофман). Политиката, както винаги отровна в Игрите, тук е вече смъртоносна и оголва важни въпроси пред публиката в салона. За филм, таргетиран главно към 13-годишните, това хич не е лошо.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081