Ятаган

ЯтаганЕзик: български
Жанр: комедия
България, 2020, 100'
Режисьор: Андрей Андонов
Сценарист: Христо Христов
С: Мариан Вълев, Евгения Калканджиева, Васил Василев-Зуека, Ивайло Драгиев, Любомира Башева, Стефан Денолюбов, Георги Стайков, Невена Бозукова-Неве, Китодар Тодоров, Силвия Станоева, Николай Кънчев
По-кривият профил на действителността ни се оглежда в новия филм на Андрей Андонов (снимал дебютния си Никой през 2016 с акция в Indiegogо), който събира популярни актьори като Мариан Вълев с неопитни в киното като Жени Калканджиева за една оплетена схема от корупция, терористичен страх и медийни манипулации.


Първи в нея скача полицейският инспектор Костов (Вълев) от Агенцията за борба с тероризма, който е заплашен от уволнение заради слаби резултати и слабост към алкохола. В опит да навакса точки, той набеждава за водач на терористична клетка дребния квартален хитрец Никсъна, а новата амбициозна шефка на агенцията (Калканджиева) плясва с ръце доволно и бърза да се похвали за разкритието на разследващ журналист (Зуека). Нататък кашата става все по-гъста и по-лепкава, но драмата е доста подправена с комедия, за да не си помислим, че реалността днес е нещо различно от скеч. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.