Оркестър от изгнаници

Оркестър от изгнаници


Оригинално заглавие: Orchestra of Exiles

Жанр: документален
САЩ/Израел, 2012, 85'
Режисьор: Джош Арънсън
Някои истории се изгубват във вихъра на своето време. Често само обръщайки поглед назад, можем да открием истинските създатели на историята. Един такъв човек е удивителният полски цигулар Бронислав Хуберман.


Филмът изследва четиригодишната одисея на този велик човек, чиято кулминация е създаването на оркестъра, който ще се превърне в Израелската филхармония. Трогателната му история засяга много от главните теми на 20 в., а драмата на живота му е покъртителна. В най-мрачните дни, когато Европа е разкъсвана от антисемитизъм и нацистка агресия, изключителните усилия на Хуберман спасяват стотици еврейски семейства от приближаващия холокост, а постиженията му променят пейзажа на културната история. Преди нацистите да дойдат на власт, Хуберман е концентриран само върху собствената си монументална кариера, но плановете на Хитлер събуждат у него желание за действие, което той не може да игнорира. Личната трансформация и последвалата героична борба на Хуберман да изведе еврейските музиканти от Европа и да създаде този оркестър са в основата на филма. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1082