Правилата на ергенския живот

Правилата на ергенския живот


Оригинално заглавие: Правилата на ергенския живот
Език: български, английски, финландски
Превод: с български субтитри, с английски субтитри
Жанр: документален
България/Финландия, 2011, 79'
Режисьор: Тонислав Христов 
Със: Зоран Атанасов, Радост Димова, Християн Димов, Тонислав Христов, Кирил Йовчев
Събират се няколко българи и решават да извършат своеобразен подвиг. Това се е случило в действителност (а и сюжетно) с реализаторите на филма Правилата на ергенския живот. Определят го като романтично документално кино, но защо да не е и road trip movie – жанр, който безспорно пасва на карето ергени от заглавието.


Четирима приятели търсят голямата промяна в живота си. Всички споделят горе-долу една и съща драма – раздяла, самота и надежда, че ще намерят жена за себе си. И докато обикновено виждаме дами в ролята на амазонки в пълно бойно снаряжение за лов на мъже, тук клишето е обърнато с хастара навън. Да, имаме намеци за диети, кола маска, активен спорт и прочие, но търсенето преминава в миниван и едногодишно пътешествие от Финландия, където живеят момчетата, до плажовете на Лозенец.
Миналата година филмът взе награда за най-добър документален филм на София Филм Фест, но смятаме, че е много повече от чисти факти за живота на необвързания мъж. Забавно е.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081