Аве

АвеЕзик: български
Жанр: драма
България, 2011, 86'
Реж.: Константин Божанов
С: Ованес Торосян, Анжела Недялкова, Николай Урумов, Йосиф Сърчеджиев, Бруно С, Мартин Брамбах, Евгени Михайлов, Койна Русева, Светлана Янчева, Красимир Доков, Албена Ставрева, Иван Юруков, Йордан Биков
Докато пътува на стоп, за погребението на свой приятел, Камен среща 17 годишната Аве - бегълка, която търси своя проблемен брат. По време на пътуването си , Аве въвлича Камен във все по-големи проблеми, а той неусетно се влюбва в щурото и странно момиче.


Много се радваме, когато виждаме киносалоните да се пълнят на българско кино. Убедени сме, че точно това ще се случи и с премиерата на Аве с участието на двама прекрасни млади – Ованес Торосян (Източни пиеси, TILT) и Анжела Недялкова.
Филмът на Константин Божанов излъчва младост, но от онази, за която трудно се говори. Само ще вметнем, че режисьорът има опит с документалното кино и е правил филм за наркозависими. Продължава идеята си в Аве, където едноименната героиня тръгва на автостоп, за да търси своя брат наркоман. Чакайки някой да я качи в колата си, тя вижда Камен, а срещата им отключва странни приключения, неочаквана мъдрост и порастване насред всички кризи, с които трябва да се справят.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098