Коза Ностра

Коза Ностра


Оригинално заглавие: The Family
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: комедия, екшън, криминален
САЩ/Франция, 2013, 110’
Режисьор: Люк Бесон
С: Диана Аргон, Мишел Пфайфър, Робърт де Ниро, Томи Лий Джоунс, Джоузеф Перино, Винсънт Пасторе, Джон Фреда, Кикардо Кордеро
Филмът, заснет по книгата на Тонино Бенакиста, Малавита (преведена на родния ни език още преди две години), очарова със звезден екип. За начало, режисурата е дело на Люк Бесон, а продуцентското кресло е заето от непреходния Мартин Скорсезе.


Темата е мафията (но пък с комедиен привкус), а актьорският екип е не по-малко бляскав и внушителен. Малавита (каквото е англоезичното заглавие) е всъщност немската овчарка на съществуващото извън закона семейство Манцони. Джовани Манцони (Робърт Де Ниро) е покаял се мафиотски бос, издал обкръжението си и поради това запокитен във френската провинция по програма за защита на свидетелите ведно с цялото си домочадие. За съпругата му (в кожата на обезоръжаващо красивата г-жа Манцони влиза Мишел Пфайфър) и двете им чеда е поел грижа самият Томи Лий Джоунс (агент на ФБР), но това не пречи на четиримата да прилагат старите си навици в ежедневието, в което насилието е нещо рутинно и необходимо. Това поведение е като дим над изгасналия огън, който ги издава на отколешните им врагове, поели пътя на отмъщението. Случайно или да, световната премиера съвпада с тази по родните кино салони, така че да можем да се насладим на едно от свежите заглавия на стихващото лято.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.