Живот почти прекрасен

Живот почти прекрасенЕзик: български
Превод: с английски субтитри
Жанр: документален
България/Белгия, 2013, 85’
Режисьор: Светослав Драганов
Всички, които пропуснаха прожекциите на последния документален филм на Светльо Драганов на отминалия София филм фест, сега могат да наваксат – Живот почти прекрасен се завръща на 22 май в Дом на киното, а от 23-и влиза и в афишите на Одеон и Euro Cinema.


Препоръчваме ви го и го наричаме страхотен, защото представя една леко тъжна, леко смешна и направо фантастична софийска история за трима братя с една и съща майка, различни бащи и съвсем различни житейски съдби.
Живот почти прекрасен е поредното доказателство, че реалността може да бъде далеч по-фантастична от всяка измислица. Трима братя с различни бащи, но една и съща майка. Споделяли са общо детство, но след това животът ги е запратил в съвсем различни посоки.
Единият е хомосексуален коафьор, мечтаещ за успех в конкурса на стилист Капанов. Другият пък монах, който съжалява, че е станал такъв и си припомня една тежка, несподелена любов. Третият брат пък е обикновен софийски младеж – шляещ се из градинката пред Народния със скейтърски кецове и пластмасова бутилка бира... само че освен всичко е и мулат.
Еднакви и различни, тримата (както и тяхната баба) разказват за и показват живота си - такъв, какъвто е. Спомнят си, мечтаят, почти прекрасно е.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.