Човешкият капитал

Човешкият капитал


Оригинално заглавие: Il Capitale umano
Език: италиански
Превод: с български субтитри
Жанр: драма
Италия/Франция, 2014, 110’
Режисьор: Паоло Вирдзи
С: Валерия Бруни Тедески, Фабрицио Бентиволио, Валерия Голино, Фабрицио Джифуни, Луиджи Ло Кашо, Матилде Джоли
Заглавието не намеква за голямата ценност на човека, а точно обратното – филмът е потопен до брадичката в тинята от завист, алчност и желание за външно лустро на едно общество, което изчислява цената на човешкия живот в евро.


Сумата е незначителна. В оригинал историята е американска, но романът на Стивън Амидон за богаташкия каймак в Кънектикът търпи пълно прекрояване, за да пасне на северна Италия. След няколко добри комедии, режисьорът Паоло Вирдзи е направо безмилостен в този трилър с елементи на сатира, разстрелваща парвенютата със скъпи амбиции и евтин морал. Всичко започва една нощ, когато колоездач е изхвърлен от пътя от муцуната на комби. После лентата се завърта шест месеца назад, за да сплете на възел живота на две семейства – богатите Берначи и среднокласните Осола, които биха направили всичко, за да се изкачат едно стъпалце нагоре. Дали наистина всичко?


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081