• 18% сиво

  България/Великобритания/Германия/Северна Македония/Сърбия/Белгия/Унгария, 2020, 111'
  по едноименния роман на Захари Карабашлиев · Режисьор: Виктор Чучков-син · Сценарий: Хилари Нориш, Доля Гавански, Захари ...

  "Дали съм мрачен интроверт, или безпощаден хроникьор" – фотографът Зак (Рушен Видинлиев) се чуди като кое от двете да представи работата си, а ще се лута между тях и до края на филма по романа на Захари Карабашлиев.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • .
 • Cook F**k Kill

  Чешка република/Словакия, 2019, 116'
  Режисьор и сценарист: Мира Форнай · С: Петра Форнайова, Ярослав Плесл

  Ярослав е красив и на пръв поглед прилежен син, баща и съпруг. Всъщност той патологично ревнува съпругата си Бианка и се ужасява от мисълта, че един ден тя може да го напусне заедно с трите им деца.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Одеон филмотечно кино  
 • Адам Adam

  Мароко-Франция-Белгия, 2019, 98'
  Режисьор: Мариям Тузани · С: Лубна Азабал, Нисрин Ерради, Дуе Белхауда

  Алба работи в малка квартална пекарна в Казабланка. Един ден рутинното ѝ ежедневие е прекъснато от Самия - млада жена, която търси работа и подслон.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Euro Cinema  
  Влайкова  
 • Арабски блус Un Divan à Tunis

  Франция/Тунис, 2019, 88'
  Режисьор: Манеле Лабиди Лабе · С: Голшифтех Фарахани, Маджд Мастура, Айша Бен Милед

  След 10 години, прекарани в Париж, Селма се завръща в Тунис. Докато се опитва да се приспособи и започне работа като психотерапевт, тя се сблъсква с усложнения, каквито не е очаквала.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Дом на киното  
 • Астерикс: Тайната на вълшебната отвара Astérix: Le secret de la potion magique

  Франция, 2018, 83'
  Режисьори: Александър Астие, Луи Клиши

  Не е продължение с Жерар Депардийо, а още една анимация на французите Александър Астие и Луи Клиши за дребния умник Астерикс и глуповатия добряк Обеликс.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Бащата

  България/Гърция, 2019, 87'
  Режисьори: Кристина Грозева, Петър Вълчанов · С: Иван Бърнев, Иван Савов, Таня Шахова, Христофор Недков, Боян Дойчинов, Николай ...

  Ден след погребението на Валентина вдовецът ѝ Васил и синът ѝ Павел откриват, че тя настойчиво се мъчи да се свърже със съседката по мобилния.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Бащите на хардкора The Godfathers of Hardcore

  САЩ, 2017, 95'
  Режисьор: Йън Макфарланд · С: Роджър Мирит, Вини Стигма

  Роджър Мирит и Вини Стигма са емблематични представители на нюйоркската хардкор сцена, а тяхната група Agnostic Front играе ключова роля в създаването, оформянето и утвърждаването на културна система за поведение на все така процъфтяващото движение.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Дом на киното  
 • Босият император The Barefoot Emperor

  Белгия/Холандия/Хърватия/България, 2019, 98'
  Режисьори: Джесика Удуърт, Петер Бросенс · С: Петер Ван ден Бегин, Луси Дебе, Удо Киер, Джералдин Чаплин, Бруно Жорис, Титус де Вогт

  Белгийският крал Николас III е прострелян в ухото по време на злощастен инцидент в Сараево. Антуражът на краля неуспешно се опитва да го предпази от новините, че неотдавнашните сътресения в тяхното кралство са предизвикали разпадането на Европейския съюз. Вместо да се завърнат в родината, неукрепналият крал и антуражът му се оказват на странен остров.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Влайкова  
  Дом на киното  
 • Ботеро Botero

  Канада/Колумбия/Франция/Китай/Италия/Монако, 2018, 84'
  Режисьор: Дон Милар

  Всепризнат като най-популярният жив художник в света, картините и скулптурите на Фернандо Ботеро окрасяват големи институции, частни колекции и публични пространства по целия свят. Този красиво заснет документален филм се задълбочава в драматичните събития, които са формирали характера на Ботеро, новаторската визия и амбиции.

  Одеон филмотечно кино  
 • Боядисаната птица The Painted Bird

  Чехия/Словакия/Украйна, 2019, 169'
  Режисьор: Вацлав Мархоул · Със: Стелан Скарсгард, Харви Кайтел, Бари Пепър

  Възстановка на дивата и примитивна Източна Европа в края на кръвопролитната Втора световна война. Преследвани от окупаторите родители поверяват сина си на възрастна приемна майка.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Одеон филмотечно кино  
 • В търсене на Казандзакис Kazantzakis

  Гърция, 2018, 93'
  Режисьор: Александрос Скурас

  Документален филм, който допълва променящия се портрет на великия Никос Казандзакис. Чрез едно запленяващо пътешествие, изпълнено със смелост, оригиналност и огромно уважение, ние опознаваме личността и работата на един писател, чието влияние белязва не само неговата епоха, но и родното му място, страната му и света на изкуството и литературата.

  Одеон филмотечно кино  
 • Вади ножовете Knives Out

  САЩ, 2019, 130'
  Режисьор: Райън Джонсън · С: Даниъл Крейг, Крис Евънс, Джейми Лий Къртис, Дон Джонсън, Тони Колет

  Ако харесвате класическа кримка с масивни декори, изпипани костюми и топ актьорски състав, това тук направо ще ви отреже главата.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Великото пътешествие The Big Trip

  Русия/САЩ, 2019, 90'
  Режисьор: Наталия Лопато · Сценарист: Били Фролик · Озвучен на български с гласовете на: Константин Каракостов, Петър Върбанов, ...

  Може ли да пренесеш на ръце едно бебе панда от руската тайга до бамбуковите гори на Китай?

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Виното зове Wine Calling

  САЩ/Бразилия, 2019, 95'
  Режисьор: Брюно Совар

  Във Франция има над 3000 производители на вино, но по-малко от три процента от тях използват био, биодинамични и естествени методи за производство на вино.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  G-8 Cinema  
 • Войната с дядо War with Grandpa

  САЩ, 2020, 94‘

  Признаваме таланта на Робърт де Ниро, макар че в последните десетина години имахме доста поводи да се усъмним в подбора и процеса на пресяване на заглавията с негово участие от страна на мениджърите му. Напоследък неговата филмография се лута между предвидими, лесно смилаеми сюжети с гарантиран касов успех, но твърде спорни качества (като недоразумението Ох, на дядо! от 2016).

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena The Mall  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Влайкова  
 • Върлината

  Русия, 2019, 130'
  Режисьор: Кантемир Балагов · Сценарий: Кантемир Балагов, Александър Терехов · С: Виктория Мирошниченко, Василиса Перелигина, ...

  1945. Втората световна война е опустошила Ленинград. Ия и Маша са две млади жени, които търсят смисъл и надежда в битката за оцеляване, за да започнат да изграждат живота си отначало.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Euro Cinema  
  Одеон филмотечно кино  
 • Гренландия: Последно убежище Greenland

  САЩ, 2020, 120'
  Режисьор: Рик Роман Уоуф · C: Джерард Бътлър, Морена Бакарин, Скот Глен, Дейвид Денман, Брандън Куин

  Човек би си помислил, че последното, от което имаме нужда по време на пандемия, е още един филм катастрофа, но двата часа на Гренландия: Последно убежище всъщност се оказват доста ефективни за отвличане на вниманието от болежките на деня. Екшънът е нонстоп, но пречупен през човешката гледна точка, намира лесен път към симпатиите ни.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena The Mall  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Paradise 4DX  
  Cinema City Sofia  
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Влайкова  
 • Да обичаш Винсент Loving Vincent

  Великобритания/Полша, 2017, 95'
  Режисьори: Дорота Кобела и Хю Уелчман

  Над 62 000 маслени рисунки оживяват на екрана историята за живота и смъртта на Винсент ван Гог в първия в историята на киното пълнометражен филм, осъществен чрез анимиране на картини.

  G-8 Cinema  
 • Далеч от брега

  България/Украйна, 2018, 135'
  по романа Чайки далеч от брега от Евгений Кузманов · Режисьор и продуцент: Костадин Бонев · С: Пенко Господинов, Стефан Вълдобрев, ...

  По време на буря в открито море кораб губи капитана си и като на шега зад руля му застава Тапата - досега незабележим моряк, който скоро се превръща в диктатор и подчинява екипажа със страх и репресии.

  G-8 Cinema  
 • Децата на Айседора

  Франция/Южна Корея, 2019, 84'
  Режисьор: Дамиен Манивел · С: Агате Боницер, Манон Карпентие, Жулиен Диудоне

  След смъртта на двете си деца през април 1913 легендарната балерина Айседора Дънкан създава хореография за соло спектакъла Майка.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Одеон филмотечно кино  
 • Джентълмените The Gentlemen

  САЩ, 2019, 113'
  Режисьор и сценарист: Гай Ричи · С: Матю Макконъхи, Хенри Голдинг, Хю Грант, Колин Фарел, Джеръми Стронг, Мишел Докъри, Чарли Хънам

  С този филм Гай Ричи се завръща към стила, който го направи Гай Ричи към края на 90-те: свръхактивна гангстерия на британска територия с безброй персонажи и маниерни диалози с тежки акценти.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Джуди

  Великобритания, 2019, 117'
  Режисьор: Рупърт Гулд · С: Рене Зелуегър, Джеси Бъкли, Фин Уитрок, Ръфъс Сюъл

  От малка Джуди Гарланд е възпитана да дава това, което иска тълпата: щом прожекторите я заслепят и музиката тръгне, тя тръсва глава и започва да пее, танцува и пуска магнетичния си чар.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Династията Пиер Карден

  САЩ/Франция, 2019, 95'
  Режисьори: П. Дейвид Ебърсол, Тод Хюс · С: Пиер Карден, Жан-Пол Готие, Филип Старк

  Кой е Пиер Карден? Каква е историята зад легендарния образ? Династията Пиер Карден предоставя рядката възможност да се докоснем до съзнанието на един гений.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Дом на киното  
 • Доза щастие

  България/Великобритания, 2019, 102'
  Режисьор и сценарист: Яна Титова · по романа на Весела Тотева Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка · С: ...

  Когато става въпрос за игрален филм, който е прям относно хероиновата зависимост, повечето от нас се сещат за Трейнспотинг. Ако обаче ви е попадал немският Кристиане Ф. – Ние, децата от гара Берлин от 1981, вече сте наясно какво означава силна социална драма в контекста на комунистическа държава – така важна, че е показвана и до днес в училищата в Германия.

  G-8 Cinema  
 • Доктор Дулитъл Dolittle

  САЩ, 2020, 106'
  Режисьор: Стивън Гейгън · Сценаристи: Стивън Гейгън, Дан Грегор · С: Робърт Дауни Джуниър, Антонио Бандерас, Майкъл Шийн, ...

  Еди Мърфи вероятно е най-популярният д-р Дулитъл, който говори с животни в два филма (през 1998 и 2001), но детската серия книги на британеца Хю Лофтинг всъщност има купчина екранизации.

  Cinema City Paradise  
 • Дора Маар – между светлината и сянката Dora Maar

  Франция, 2019, 52'
  Режисьор: Мари-Ев дьо Грав

  Потапяйки ни във фотографиите и картините на Дора Маар, филмът проследява смайващия път на една уникална личност, като създава точна представа за Плачещата жена.
  · Master of Art 2020
  Одеон филмотечно кино  
 • Държавно погребение

  Нидерландия/Литва, 2019, 135'
  Режисьор: Сергей Лозница

  С помощта на уникални, в по-голямата си част непоказвани досега, кадри от март 1953 филмът показва погребението на Йосиф Висарионович Сталин като кулминация на култа към личността на диктатора.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  G-8 Cinema  
 • Ева Eva

  Франция/Белгия, 2018, 100'
  По романа на Джеймс Хадли Чейс · Режисьор: Беноа Жако · Сценаристи: Беноа Жако, Жил Торан · С: Изабел Юпер, Гаспар Юлиел, Джулия ...

  Между Изабел Юпер и Гаспар Юлиел има 35 години разлика, които се размиват като в сън в този френски трилър с толкова много стил и сексапил, че е грехота как историята накрая се разпада по шевовете.

  Euro Cinema  
 • Една година в Бургундия

  САЩ/Франция, 2013, 91'
  Режисьор: Дейвид Кенард

  Филмът проследява една година от живота на седем семейства винопроизводители от района на Бургундия във Франция, като набляга на процеса на създаване на вино, както и на дълбоката връзка между хората и земята.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  G-8 Cinema  
  Дом на киното  
 • Една година в Порто

  САЩ/Португалия, 2016, 86'
  Режисьор: Дейвид Кенард

  Филмът е посветен най-вече на културата на портото и древните институции, свързани с него, в които се преплитат британски и португалски традиции.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  G-8 Cinema  
  Дом на киното  
 • Една година в Шампан A Year in Champagne

  САЩ/Франция, 2014, 82'
  Режисьор: Дейвид Кенард

  Получаваме рядката възможност да надникнем зад кулисите на истинското шампанско чрез достъп до шест винарни - от малки независими производители до знаменитите Госе и Болинджър.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Дом на киното  
 • Езерото на дивата гъска

  Китай/Франция, 2019, 113'
  Режисьор: Дяо Инан · С: Ге Ху, Лун-Мей Куей, Фан Лиао

  Преследван от закона, гангстерът Джоу Дзенон се запознава случайно с невинно изглеждащата Лиу Айай. Оказва се, че тя крие опасна тайна.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Дом на киното  
 • Екзотика

  Канада, 1994, 103'
  Режисьор и сценарист: Атом Егоян · Оператор: Пол Сароси · Музика: Майкъл Дана · С: Брус Грийнуд, Мия Кършнър, Елиас Котеас, Дон ...

  Историите на няколко герои се преплитат в клуб за стрийптийз в Торонто, наречен Екзотика.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Одеон филмотечно кино  
 • Екшън

  България, 2019, 100'
  Режисьор: Радослав Илиев · Сценарист: Тео Чепилов · С: Милко Йовчев, Пламен Димов, Петър Петров, Джонас Толкингтън, Тери Рандал, ...

  "Внимание: филмът не съдържа творчески търсения и тъга" е жокерът, който рекламата на този Екшън ви дава, за да разберете дали е вашият филм.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • За безкрайността Om det oändliga

  Швеция/Германия/Норвегия, 2019, 78'
  Режисьор: Рой Андершон · С: Бенгт Берджиус, Аня Бромс, Мари Бурман

  Едновременно ода и елегия, филмът представлява калейдоскоп на непреходните ценности и безкрайна история за деликатната човешка природа.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Одеон филмотечно кино  
 • Завръщане

  България, 2019, 110'
  Режисьор: Ники Илиев · С: Ники Илиев, Башар Рахал, Стефан Данаилов, Александър Кадиев, Орлин Павлов, Бойко Кръстанов, Диляна Попова, ...

  Новият филм на Ники Илиев (пораснал от идея на Башар Рахал) събира в Пловдив четирима приятели, които не са се виждали от 25 години.

  G-8 Cinema  
 • Загадката на Веласкес El Cuadro

  Испания, 2019, 107'
  Режисьор: Андрес Санс Висенте

  Менините сама по себе си е загадка, която превръща зрителя на филма в детектив. Той трябва да открива следите, за да разшифрова тайната, скрита от художника Веласкес.

  Одеон филмотечно кино  
 • Зехтинът по бреговете на Средиземно море The Golden Harvest

  Йордания/Италия/Гърция/Палестина/Испания/Израел, 2019, 85
  Режисьор: Алия Юнис

  В този филм режисьорката изследва дълбоката връзка между зехтина и хората от Средиземноморието. Вплита в себе си понякога забавна, друг път трагична история и се развива в район, който се смята за един от най-бедните и конфликтни в Европа и Близкия Изток.

  Одеон филмотечно кино  
 • Извинявайте, че не ви намерихме

  Великобритания/Франция/Белгия, 2019, 101'
  Режисьор: Кен Лоуч · Сценарий: Пол Лавърти · С: Крис Хичън, Деби Ханиуд, Ники Маршал, Марк Бърч, Хариет Гоуст, Брад Хупър

  Рики и семейството му водят неравна битка с дългове, натрупани по време на финансовата криза през 2008. Шанс да си поемат дъх се появява, когато се сдобиват на франчайз с микробус за доставки по домовете.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Euro Cinema  
  Влайкова  
  Одеон филмотечно кино  
 • Изкачването

  САЩ, 2019, 93'
  Режисьор: Майкъл Анджело Ковино · С: Майкъл Анджело Ковино, Кайл Марвин, Гейл Ранкин

  Кайл и Майк са най-добри приятели, които са в отлични взаимоотношения, докато Майк не преспива с годеницата на Кайл.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  G-8 Cinema  
  Дом на киното  
  Одеон филмотечно кино  
 • Изчезването на моята майка The Disappearance of My Mother

  Италия, 2019, 94'
  Режисьор: Бениамино Барезе

  Бенедета иска да изчезне. Икона от модния подиум през 60-те години, тя е муза на Уорхол, Дали, Пен и Аведън. Като радикална феминистка през 70-те се бори за правата и еманципацията на жените.

  Одеон филмотечно кино  
 • Клара

  Украйна, 2019, 86'
  Режисьор: Олександър Клименко · Сценаристи: Сергей Грабар, Олександър Клименко · Озвучен на български с гласовете на: ...

  Историите на вълшебно драконче, гонено от зли сили, и момиченце, изгубило паметта си, се завързват на панделка в тази приключенска украинска анимация, която и за миг не може да стои на едно място.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Книжарницата The Bookshop

  Испания/Великобритания/Германия, 2017, 113'
  По романа на Пенелопе Фицджералд · Режисьор и сценарист: Изабел Койшет · С: Емили Мортимър, Бил Наи, Патриша Кларксън, Хънтър ...

  Полубиографичният роман на Пенелопе Фицджералд (нищо общо със Скот), по който испанката Изабел Койшет заснема тази особена трагикомедия за провинциална Англия от края на 50-те, стига до шортлиста за наградата Букър през 1978.

  G-8 Cinema  
 • Котка в стената

  България/Великобритания/Франция, 2019, 92'
  Режисьори и сценаристи: Весела Казакова, Мина Милева · С: Ирина Атанасова, Ангел Генов, Орлин Асенов, Гилда Уо, Чинуи Ей Нуоколо, ...

  От дуета Мина Милева & Весела Казакова досега сме гледали документални провокации (Чичо Тони, Тримата глупаци и ДС и Звярът е още жив) и игралният им дебют донякъде запазва тези качества.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Кралско Корги 3D The Queen's Corgi

  Белгия, 2019, 92'
  Режисьори: Бен Стасън, Винсент Кастелуут

  Коргито се казва Рекс и е с високо вирнато самочувствие, понеже сред цялата свита от себеподобни в двореца точно той е любимецът на кралицата и съответно му се разминават лошите обноски и постоянните пакости.

  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Кънингам

  Германия/Франция/САЩ, 2019, 93'
  Режисьор: Ала Ковган · С: Каролин Браун, Джон Кейдж, Ашли Чен

  Режисьорката Ала Ковган събира последното поколение от танцьорите на Кънингам, които представят най-добрите образци от неговия репертоар.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Дом на киното  
 • Лигата на животните Pets United

  САЩ, 2019, 90'
  Режисьор: Райнхард Клоус · С: Патрик Рош, Натали Дормър, Феликс Ауер

  Не се подвеждайте – това не е поредното продължение на анимацията Сами вкъщи, макар че изглежда и звучи почти като нея. Тук обаче няма да се дивим какви ги вършат домашните любимци далеч от погледите на стопаните си, а ще се трогнем от обединяването на видовете в името на обща кауза.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena The Mall  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Влайкова  
 • Лилиан

  Австрия, 2019, 130'
  Режисьор: Андреас Хорват

  Изоставена в Ню Йорк, емигрантката Лилиан решава да се завърне пеша в родната Русия. Без никакво колебание тя се отправя на дълго пътуване.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Дом на киното  
 • Лошо момиче

  България, 2019, 100'
  Режисьор: Мариан Вълев · C: Любомира Башева, Елена Телбис, Станислава Армутлиева, Дариа Симеонова, Диляна Попова, Велислав Павлов, ...

  "Един филм на Мариан Вълев" вероятно е най-точната реклама на Лошо момиче, с който едно от лошите момчета в нашето кино пораства от актьор до режисьор и сценарист.

  G-8 Cinema  
 • Малкия Джо

  Австрия/Великобритания/Германия, 2019, 105'
  Режисьор: Джесика Хауснер · С: Емили Бийчъм, Бен Уишоу, Кери Фокс

  Алис е самотна майка, старши служител в корпорация, която се занимава с разработване на нови видове растения. Тя е създала специално пурпурно цвете, което е не само поразително красиво, но и притежава лечебни свойства.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Одеон филмотечно кино  
 • Марсел Дюшан: Изкуството на възможното Marcel Duchamp: Art of the Possible

  САЩ, 2019, 89'
  Режисьор: Матю Тейлър

  Филмът подчертава въздействието на философията и изкуството на Дюшан и, което е по-важно, изследва как неговите революционни идеи от началото на XX век продължават да влияят на изкуството и културата през XXI век.

  Одеон филмотечно кино  
 • Мартин Идън

  Италия/Франция/Германия, 2019, 129'
  Режисьор: Пиетро Марчело · Сценарий: Пиетро Марчело, Маурицио Браучи · С: Лука Маринели, Джесика Креси, Винченцо Немолато, Марко ...

  Младият и неопитен работник Мартин Идън се влюбва от пръв поглед в дъщерята на богат индустриалец, Елена. Образованата и изискана млада жена скоро се превръща в идея фикс за Мартин, който се надява, че мечтата му да стане писател, ще му помогне да се издигне над скромния си произход и да се ожени за Елена.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Одеон филмотечно кино  
 • Медена земя

  Македония, 2019, 85'
  Режисьори: Тамара Котевска, Любомир Стефанов · Оператори: Фежми Даут, Самир Люма · С: Хатидже Муратова

  Прехвърлилата 50 години, Хатидже живее в запустяло село в Македония. Всеки ден тя изкачва един хълм, за да се грижи за своите пчелни семейства, сгушени в скалите.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Мулан Mulan

  САЩ/Канада/Хонконг, 2020, 115'
  Режисьор: Ники Каро · С: Лу Юфей, Гонг Ли, Джет Ли, Дони Йен, Рон Юан, Чум Ехелепола, Ченг Пей-Пей, Розалинд Чао, Ци Ма, Джейсън Скот Лий, ...

  Обичаната легенда за смелата Мулан е поредното класическо Дисни заглавие, прекроено за живо действие.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena The Mall  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Paradise 4DX  
  Cinema City Sofia  
  Влайкова  
 • Мъртвите не умират

  САЩ/Швеция, 2019, 104'
  Режисьор и сценарист: Джим Джармуш · С: Бил Мъри, Адам Драйвър, Клои Севини, Стив Бушеми, Дани Глоувър

  Сентървил е малко градче, в което привидно нищо не се случва. Но нещо не е наред. Огромната Луна е надвиснала над нощния хоризонт, през деня се случват необясними неща, а животните започват да се държат странно. Никой няма представа защо.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Euro Cinema  
 • Напред Onward

  САЩ, 2020, 102'
  Режисьор и сценарист: Дан Сканлън · Озвучен на български

  "Най-добрият филм на Пиксар от години насам е Замръзналото кралство, но с момчета", вдига точките на тази анимация ревюто на Гардиън.

  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Ненормален Unhinged

  Южна Африка, 2020, 90'
  Режисьор: Дерик Борте · С: Ръсел Кроу, Карън Писториус, Майкъл Пападжон, Джими Симпсън, Габриел Бейтман · Сценарист: Карл Елсуърт

  Филмът разказва за това до какви фатални последствия може да доведе яростта на пътя. Рейчъл (Карен Пистолиус) бърза за работа и на един светофар натиска продължително клаксона на колата си, с което ядосва мъжа в автомобила пред нея.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena The Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Нобади

  Австрия, 2019, 89'
  Режисьор: Карл Маркович · С: Хайнц Трикснер, Борханулдин Хасан Задех, Констанце Дуци

  Роберт е 91-годишен пенсионер, който живее в малко жилище във Виена. Когато една нощ любимото му куче умира, въпреки изнемощялото си тяло той решава да изкопае дупка в двора, за да се раздели подобаващо със скъпия си приятел.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Дом на киното  
 • Новите мутанти The New Mutants

  САЩ, 2020, 94‘
  Режисьор: Джош Буун · Сценарий: Джож Буун, Нейт Лий · С: Мейзи Уилямс, Аня Тейлър-Джой, Чарли Хийтън

  Петима млади мутанти, които тепърва откриват способностите си, докато са държани в тайно съоръжение против волята си, се борят, за да избягат от миналите си грехове и да се спасят.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena The Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Омагьосаната къща

  Белгия, 2013, 85’
  Режисьори: Бен Стасен, Джеръми Дегрусон

  Приветстваме всяка европейска филмова премиера с радост, особено пък когато става въпрос за анимация и то триизмерна. Приключенската пълнометражна продукция Омагьосаната къща е дело на доказаните майстори в жанра Бен Стасен и Джеръми Дегрусон, добре запознати с възможностите на 3D киното.

  G-8 Cinema  
 • Паладио: Първият архитект звезда Palladio

  Италия, 2019, 90'
  Режисьор: Джакомо Гати

  Андреа Паладио е архитект, който с творчеството си се превръща в емблема за най-важните сгради на властта. Пътуването разкрива света на Паладио и неговото завещание.

  Одеон филмотечно кино  
 • Папиша

  Франция/Алжир/Белгия/Катар, 2019, 106'
  Режисьор: Муния Медур · С: Лина Кудри, Ширине Бутела, Амира Хилда Дуауда

  Алжир, 1977. Страната е контролирана от терористични групировки, които се опитват да наложат исляма. Неджма - млада студентка със силно влечение към модата, е твърдо решена да обедини момичетата от общежитието и да организира модно дефиле, чрез което да се противопостави на всички забрани.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Дом на киното  
 • Паразит Gisaengchung

  Южна Корея, 2019, 132'
  Режисьор: Понг Джун Хо · Сценарий: Понг Джун Хо, Дзин Уон Хан · Със: Сонг Ханг Хо, Лий Сан Хин, Чо Йо Джан, Чой Лу Шик, Парк Со Дан, Лий ...

  Семейството на Ки-тек е задружно, но всички са безработни и бъдещето им изглежда несигурно. Синът Ки-ву е препоръчан от свой приятел, студент в престижен университет, за добре платена преподавателска работа, която може да му осигури постоянен доход.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  G-8 Cinema  
  Влайкова  
 • Пепеляшка: Тайната на принца Cinderella and Secret Prince

  САЩ, 2018, 87'
  Режисьор: Лин Сутърланд · Сценарист: Франсис Глебас

  Не се заблуждавайте, че с малката ви принцеса вече сте чели приказката за кристалната пантофка и с поредния филм по темата най-много да започне да ѝ доскучава.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Пол Остър. Ами ако? Paul Auster. What if?

  Германия, 2018, 53'
  Режисьор: Сабине Лидл

  От дома си в Бруклин американският писател Пол Остър анализира близо век от историята на Щатите, без да крие своите надежди и разочарования през годините.

  Одеон филмотечно кино  
 • Предателят

  Италия/Франция/Германия/Бразилия, 2019, 145'
  Режисьор: Марко Белокио · Сценарий: Марко Белокио, Валия Сантела, Лудовика Рамполди, Франческо Пиколо, Франческо Ла Ликата · С: ...

  В началото на 80-те години на миналия век избухва война между босовете на сицилианската мафия за контрола на търговията с кокаин. Един от главатарите – Томазо Бушета, търси убежище в Бразилия.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Одеон филмотечно кино  
 • Приказка за Астрид Unga Astrid

  Швеция/Дания, 2018, 123'
  По действителната история на шведската писателка Астрид Линдгрен · Режисьор: Перниле Фишер Кристенсен · Сценаристи: Ким Фупс ...

  Филмът осветлява малко познатата история около появата на най-непокорното и луничаво момиче в литературата – Пипи Дългото чорапче.

  G-8 Cinema  
 • Примамливото отвъдно

  Канада, 1997, 112'
  Режисьор: Атом Егоян · С: Иън Холм, Сара Поли, Каертан Бенкс

  Малка общност е потресена и разкъсана от противоречия след трагичен инцидент, при който загиват повечето деца от малко градче.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Одеон филмотечно кино  
 • Пътешествието на принца Le voyage du prince

  Франция/Люксембург, 2019, 77'
  Режисьори: Жан-Франсоа Лагиони, Ксавие Пикар · Сценарий: Жан-Франсоа Лагиони, Аник Льо Рей

  Възрастен потомък на знатен маймунски род попада на непознат бряг. Ранен и объркан, той е открит от 12-годишния Том, който го завежда при родителите си.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Ратчет и Кланк

  САЩ, 2016, 94'
  Режисьори: Кевин Мънроу, Джерика Клиланд · Сценарий: Ти Джей Фиксман, Кевин Мънроу, Гери Суолоу · Оператор: Антъни Ди Ниньо · ...

  Плейстейшън състезателите вероятно помнят играта от 2002, в която хуманоидна котка (от вида Ломбакс) и малкият й приятел робот с големи очи обикалят Галактиката в опит да спрат всички зли сили, които се опитват да я унищожат.

  G-8 Cinema  
 • Рома Roma

  Мексико, 2018, 135'
  Режисьор: Алфонсо Куарон · С: Ялица Апарисио, Марина де Тавира, Марко Граф, Даниела Демеса, Карлос Пералта, Нанси Гарсия

  Най-личният проект на режисьора и сценарист Алфонсо Куарон проследява бурна година в живота на едно семейство от средната класа през 70-те години в Мексико Сити.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Дом на киното  
 • Свирукащите La Gomera

  Румъния/Франция/Германия, 2019, 97'
  Режисьор и сценарист: Корнелиу Порумбою · С: Влад Иванов, Катринел Марлон, Родика Лазар, Агусти Виляронга, Сабин Тембреа, Ищван Теглаш

  Кристи е румънски полицай, който пристига на канарския остров Гомера. Той е посрещнат от Джилда – жената, в която е влюбен.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Euro Cinema  
 • Семейна романтика ООД

  САЩ, 2019, 89'
  Режисьор и сценарист: Вернер Херцог · Оператор: Вернер Херцог · С: Юичи Иши, Махиро Танимото

  Вернер Херцог завладява нови територии във филмовата форма, смесвайки реалистичния стил на своите документални филми и безпощадно новаторския си киноезик в тази привидно непретенциозна, но разтърсваща история, чието действие се развива в Япония.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Одеон филмотечно кино  
 • Синоними

  Франция/Германия/Израел, 2019, 123'
  Режисьор: Надав Лапид · Сценаристи: Надав Лапид, Хаим Лапид · Оператор: Шай Голдман · С: Том Мерсие, Кантен Долмер, Луиз Шевиот, ...

  Йоав има големи очаквания за живота си в Париж, но те не се оправдават напълно.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Одеон филмотечно кино  
 • Скуби-Ду! Scoob!

  САЩ, 2020, 94‘
  Режисьор: Тони Червоне · Сценарий: Джак Доналдсън, Дерек Елиът, Мат Либерман · С гласовете на: Уил Форте, Марк Уолбърг, Джейсън ...

  Новият Скуби-Ду! ни връща във времето, когато най-известният немски дог сред детективите е още невръстно пале, а Шаги не е и чул за лицево окосмяване, за да видим първата среща на хариз-матичното дуо (чийто сборен коефициент на интелигентност гравитира около стойността на билета за кино) и началото на детективска агенция Мистерия ООД.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena The Mall  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
  Влайкова  
 • Славни времена La Belle époque

  Франция, 2019, 115'
  Режисьор: Никола Бедо · С: Даниел Отьой, Гийом Кане, Дория Тилие, Фани Ардан

  Виктор е карикатурист, прехвърлил шейсетте. Изданието, в което винаги е публикувал, спира да излиза на хартия и той губи ангажимента си.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Сладък живот La Dolce Vita

  Италия/Франция, 1960, 175'
  Режисьор: Федерико Фелини · С: Марчело Мастрояни, Анита Екберг, Ивон Фурно, Магали Ноел, Ален Кюни, Жак Серна, Валтер Сантесо, Надя ...

  Марчело е журналист, който пише за светската хроника, в която попадат събития и личности, добре познати в кръговете на Виа Венето.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Дом на киното  
 • След сблъсъка After We Collided

  САЩ, 2020, 105'
  Режисьор: Роджър Къмбъл · С: Хироу Файнс Тифин, Джоузефин Лангфорд

  Хардин Скот (Хироу Файнс Тифин) и Теса Йънг (Джоузефин Лангфорд) са разделени. И ако Хардин се опитва да преживее всичко по лош начин, Теса започва да преследва мечтите си, но не е толкова лесно да загърбиш миналото си.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena The Mall  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Смешно отделение


  по Ерик Чапъл · Режисьор: Робин Кафалиев · Сценография: Теодор Даскалов · C: Робин Кафалиев, Николай Сяров, Евгени Стефанов, ...

  В България всеки разбира от три неща – политика, футбол и медицина. И всеки в България неведнъж е бил  изненадван от абсурдните маневри на здравната ни система. Но и всеки е успявал неведнъж да изненада здравната ни система с абсурдните си маневри.

  Нов театър - НДК  
 • Соник: Филмът Sonic the Hedgehog

  САЩ/Япония/Канада, 2020, 99'
  Режисьор: Джеф Фоулър · Сценаристи: Джош Милър, Патрик Кейси, Орен Узиел · С: Джим Кери, Джеймс Марсдън, Нийл Макдона, Тика ...

  Игрална екшън комедия, в която големи хора като Джим Кери и Джеймс Марсдън се суетят около анимиран син таралеж на име Соник.

  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

  Швеция, 2013, 114’
  Режисьор: Феликс Хернгрен · С: Роберт Густафсон, Ивар Викландер, Миа Скерингер, Алън Форд · по романа на Юнас Юнасон

  Докато сме на скандинавска вълна с фестивала Северно сияние, едно шведско заглавие влиза премиерно в кината, за да докосне по-широка публика. Воден от големия комик Робърт Густафсон, филмът е непретенциозен фарс за един жизнен дядо пироман, който навършва 110 години, но не иска да прекара в старческия дом и 111-тата си.

  G-8 Cinema  
 • Сърце от любов

  Полша, 2017, 74’
  Режисьор: Лукаш Рондуда · С: Юстина Вашилевска, Яцек Понеджалек, Магдалена Челецка, Патрик Пневски

  Романтичната история на Войчех – един от най-популярните пърформанс артисти в Полша, и Зузана – художник и поетеса, е болезнено реалистична. Съвместимостта между нарцисизма и любовта е основната тема, върху която размишляваме заедно с филма.

  G-8 Cinema  
 • Тенет Tenet

  САЩ/Великобритания, 2020, 150'
  Режисьор и сценарист: Кристофър Нолан · С: Джон Дейвид Уошингтън, Робърт Патинсън, Елизабет Дебики

 • Убежище

  Испания, 2019, 75'
  Режисьор: Алваро Лонгория · Сценарий: Карлос Бардем, Алваро Лонгория · Музика: Алфред Тапскот, Фернандо Веласкес · С: Хавиер ...

  В момента Антарктида е един от най-запазените райони в света. Ако продължим да използваме безразборно ресурсите ѝ обаче, това няма да продължи дълго.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Одеон филмотечно кино  
 • Фарът Фарът

  България, 2009, 4'42''
  Режисьор: Велислава Господинова

  Базиран върху поемата на Жак Превер Фаропазачът много обича птиците, този филм ни разказва за абсурда на живота, за играта на съдбата, ...
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Cine Grand Park Center  
 • Фарът

  САЩ/Канада, 2019, 109'
  Режисьор: Робърт Егърс · Сценарий: Робърт Егърс, Макс Егърс · С: Уилъм Дефо, Робърт Патинсън, Валерия Караман

  В края на XIX век бившият дърводелец Ефраим Уинслоу заминава с лодка за отдалечен остров, където получава работа като надзирател на фар заедно с бъбривия застаряващ Томас Уейк.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Euro Cinema  
 • Физика на тъгата

  Канада, 2019, 27'
  По романа на Георги Господинов · Режисьор: Теодор Ушев

  Физика на тъгата проследява живота на непознат мъж, който пресява своите спомени от младостта си в България, пречупени през призмата на носталгичния и меланхоличен живот в Канада.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Дом на киното  
 • Форман срещу Форман

  Чехия/Франция, 2019, 78'
  Режисьори: Хелена Тржещикова и Якуб Хейна

  Милош Форман твореца. Милош Форман човека. Носител на Оскар за Полет над кукувиче гнездо и Амадеус. В същото време харизматичен авантюрист — достатъчно смел, за да си задава въпроси.

  Одеон филмотечно кино  
 • Хотел Белград Hotel Belgrade

  Русия, 2020, 110'
  Режисьор: Константин Статский · В ролите: Милош Бикович, Диана Пожарская · Сценарист: Анатолий Молчанов

  Пол е богат наследник и собственик на престижния хотел в Белград. Ненадейно в неговия безгрижен живот се намесва белградската мафия, луда булка и стара любов. Лежереният му живот се превръща в приключение, където всичко е възможно.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena The Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Хъбъл 3D Hubble 3D

  САЩ/Канада, 2010, 44’
  Режисьор и сценарист: Тони Майерс · Озвучен на български с гласа на Владо Карамазов

  Най-важното в IMAX 3D продукциите обикновено е неповторимата визия и усещането за дълбочина и пространство, затова за тях е особено трудно ...

  Cinema City Sofia IMAX  
 • Червената обувчица и седемте джуджета

  Южна Корея, 2019, 92'
  Режисьори: Сун-хо Хонг, Му-Хюн Джанг · Озвучен на български с гласовете на Надя Петрова, Папи Ханс, Иван Тишев

  Ако се чудите къде са тръгнали джуджетата без Снежанка, тя също участва в тази иронична корейска анимация, но е доста по-пухкава, отколкото се очаква от една приказна хубавица.

  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Човекът, който уби Дон Кихот The Man Who Killed Don Quixote

  Испания/Великобритания/Франция/Португалия, 2018, 132'
  Режисьор: Тери Гилиъм · Сценаристи: Тери Гилиъм, Тони Грисони · С: Адам Драйвър, Джонатан Прайс, Стелан Скарсгард, Олга Куриленко, ...

  Тази вече легендарна комедия на Тери Гилиъм тръгва с фалстарт 8 пъти за последните 29 години, а веднъж е на ръба да бъде заснета – през 2000, когато Джони Деп и Ванеса Паради са в главните роли, но декорите се разпадат заради наводнение.

  G-8 Cinema  
 • Чутовното нашествие на мечките в Сицилия La fameuse invasion des ours en Sicile

  Франция/Италия, 2019, 82'
  Режисьор: Лоренцо Матоти · Сценарий: Томас Бидеген, Жан-Люк Фроменатал, Лоренцо Матоти · С гласовете на: Тони Сервило, Антонио ...

  За да открие отдавна изчезналия си син и осигури храна за зимата, могъщият крал на мечките слиза със своето семейство от планината към света на хората. След като се спасяват от ужасни чудовища и побеждават зъл благородник, мечките и хората заживяват заедно в мир. За известно време.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  G-8 Cinema  
  Влайкова  
  Дом на киното  
 • Чърчил

  Великобритания, 2017, 95'
  Режисьор: Джонатан Теплицки · С: Браян Кокс, Миранда Ричардсън, Джон Слатъри

  Напрежението завладява британския премиер Уинстън Чърчил в дните на дебаркирането на съюзниците в Нормандия през юни 1944. Той се страхува от повтаряне на грешките от Първата световна война в битката при Галиполи.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Шарлатан Szarlatan

  Чехия/Ирландия/Словакия/Полша, 2020, 114'
  Режисьор: Агнешка Холанд · Сценарий: Марек Епстайн · С: Иван Троян, Йоахим Паул Асбьок, Ян Влашак, Яна Квантикова, Юрай Лой

  Сърцераздирателна история за човек, надарен с необикновени възможности, развиваща се на фона на тоталитаризма през 50-те години.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Дом на киното  
  Одеон филмотечно кино  
 • Ятаган

  България, 2020, 100'
  Режисьор: Андрей Андонов · Сценарист: Христо Христов · С: Мариан Вълев, Евгения Калканджиева, Васил Василев-Зуека, Ивайло ...

  По-кривият профил на действителността ни се оглежда в новия филм на Андрей Андонов (снимал дебютния си Никой през 2016 с акция в Indiegogо), който събира популярни актьори като Мариан Вълев с неопитни в киното като Жени Калканджиева за една оплетена схема от корупция, терористичен страх и медийни манипулации.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema