Рая и последният дракон

Рая и последният драконЕзик: английски
Превод: дублиран
Жанр: анимация, приключенски, екшън, детски
САЩ, 2021, 107’
Режисьори: Дон Хол, Карлос Лопес Естрада, Пол Бригс, Джон Рипа
С гласовете на: Кели Мари Тран, Аквафина, Айзък Уанг, Джема Чан, Даниел Дей Ким, Бенедикт Уонг, Сандра О
Дисни принцесите не са това, което бяха. Те вече не разхождат рокли в бонбонени цветове, не проспиват векове в очакване на някой принц и определено не избухват в песен всеки път, когато видят залез или попаднат на житейски кръстопът (гледаме теб, Елза).


За сметка на това показват кураж, завидни умения с меча и махленско чувство за хумор – точно както новата ни любимка Рая от 59-ия филм на студиото, която е и една от малкото рисувани героини с оригинален произход и история. Тук тя е разтегната по протежение на 500 години в спиращите дъха земи на фантастичната древноазиатска област Кумандра, където племенни вождове и дракони живеят в мир и разбирателство до появата на митични зли духове вкаменяващи всичко по пътя си. Като наследник на един от старите родове, неустрашимата Рая поема отговорността да възстанови хармонията с помощта на разноцветна шайка съмишленици, предвождани от дракон с поведение на тийнейджър и речник на TikTok звезда (изборът на рапърката Аквафина за ролята е удар в десетката), който може и да е последният от вида си, но със сигурност не е най-добрият пример за огнедишащ звяр, който ви идва наум.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098