Отмъстителите: Краят 3D

Отмъстителите: Краят 3D


Оригинално заглавие: Avengers: Endgame
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: фантастичен, приключенски, екшън
САЩ, 2019, 181'
Режисьори: Джо Русо, Антъни Русо
С: Джон Фавро, Том Холанд, Пом Клементиеф, Уинстън Дюк, Мишел Пфайфър, Себастиан Стан, Гуинет Полтроу, Тилда Суинтън, Чадуик Боузман, Франк Грило, Дейв Батиста, Робърт Дауни-мл., Елизабет Олсън, Джош Бролин, Пол Бетани, Марк Ръфало, Карън Гилън, Крис Евънс, Джеръми Ренър, Пол Ръд, Скарлет Йохансон, Крис Хемсуърт, Еванджелин Лили
В предната серия бандата на отмъстителите беше пометена с едно щракване на патладжанения злодей Танос, който изтреби половината живот във Вселената.


Е, нещата бяха по-заплетени от това, докато в кадър прелитаха като на подиум супергерои от всеки ъгъл на Марвел, а сцените след надписите успяха да повдигнат надеждата от пепелта. Очакванията от втората част са високи не само защото добрите трябва да си го връщат на лошите, които като никога са победили, но и защото филмът приключва цикъл от 11 години и 22 марвелски заглавия. Как се разкъсва подобен възел от истории? Явно с фойерверк право в сърцето му. Отмъстителите: Краят показва как скърбят супергероите с емоционални сцени и стоически сълзи, преди да се съберат в юмрук, за да опитат да победят този на Танос. Междувременно избухват, естествено, епични битки – и вътрешни, и с шамари. Накрая не остава и една неразплетена нишка: така добре и пълно е завършено всичко, че който остане до след кредите, ще види не допълнително зрънце история, а черен екран и краят на един голям том от историята на Марвел.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.