Уенди – момичето, което не иска да порасне

Уенди – момичето, което не иска да пораснеЕзик: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма
САЩ, 2020, 111'
Режисьор: Бен Цайтлин
Сценарий: Илайза и Бен Цайтлин
С: Девин Франс, Яшуа Мак, Гейдж Накин, Гавин Накин
След номинирания за Оскар - Зверовете на Дивия Юг, дългоочакваният нов филм на режисьора Бен Цайтлин разказва класическата история за момчето, което не пораства, но от гледната точка на неговата не по-малко непокорна приятелка.


В тази свободна версия на Питър Пан, Уенди живее в малко градче в американския Юг. Един ден тя вижда момче, скачащо на преминаващ влак и, примамена от мистерията и шанса да избяга от еднообразния си живот, скача с него заедно с двамата си по-малки братя. Скоро тя се натъква на Питър, който обитава вечнозелен остров заедно със своята банда от непорастващи беладжии и гигантското светещо морско създание, наречено Майката. Уенди впечатлява с уникалната си приказна и поетична визия, постигната с емоционалната и слънчева операторска работа и завладяващата музика. Девин Франс в ролята на Уенди е изумителна находка, а динамичният сюжет съчетава загриженост за околната среда и задълбочен поглед върху конфликта между невинността и невежеството, изоставянето и отхвърлянето. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098