Черната вдовица

Черната вдовицаЕзик: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: фантастичен, приключенски, екшън
САЩ, 2021, 134’
Режисьор: Кейт Шортланд
Със: Скарлет Йохансон, Флорънс Пю, Дейвид Харбър, Рейчъл Уайс, О-Т Фагбенле, Оливие Рихтерс, Рей Уинстън, Лиран Натан, Мартин Разпопов, Робърт Дауни мл., Уилям Хърт
Съдбата на Наташа Романоф, a.k.a. Черната вдовица бе безвъзвратно решена в Отмъстителите: Краят, но Marvel се смили над скърбящите тълпи фенове (и си подсигури още няколко стотици милиона) с отделен пълнометражен филм, посветен изцяло на асасин дивата с огнен нрав и цвят на косата.


Разположена между събитията в Първият отмъстител: Войната на героите и Отмъстителите: Войната без край, 24-тата част от сагата служи едновременно като мост между двете и лъч светлина към миналото на първата дама в отбора на Тони Старк. А то, както може да се очаква, прелива скелети в гардероба, буквално. Оказва се, че преди да се превърне в слабостта на Хълк и най-добрия приятел на Капитан Америка, г-ца Романоф е била съветски шпионин и наемен убиец от школата на Червената стая – секретна организация за преобразяване на невръстни девойки в безмилостни „черни вдовици“ чрез контрол на ума. Веднъж преминала на страната на доброто, тя решава, че е време да се разправи със своите бивши „учители“ с помощта на някогашното си агентурско семейство във верижна последователност от екшън сцени, които карат Джеймс Бонд и Джейсън Борн да изглеждат като новобранци в тренировъчен лагер. Спойлер: не е лошо да изгледате финалните надписи докрай – шансът за изненадваща post scriptum развръзка е значителен.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.