Ловци на трюфели

Ловци на трюфели




Жанр: документален
Италия/Гърция/САЩ, 2020, 84′
Режисьори: Майкъл Дуек, Грегъри Кършоу
С: Карло Гонела, Аурелио Контерно, Анджело Галиарди, Еджидио Галиарди, Серджио Кауда, Джанфранко Курти, Пауло Стакин
Дълбоко в горите на Пиемонт, Италия, една група 70-80-годишни мъже търсят изключително редките и скъпи бели трюфели, които – въпреки усилията на съвременните технологии – остават все така неподвластни на опитите за култивиране.


Мъжете се ръководят от традиции и тайни, предавани през поколенията, но и от носовете на своите ценни и умело тренирани кучета. Те живеят простичък живот, извън забързаното градско ежедневие, в хармония с верните им животни и с прекрасната природа, която напомня приказни рисунки. Те не разчитат на екраните на мобилни телефони и Интернет; те създават прехраната си благодарение на традиционни умения и разчитат на директно общуване с хората около тях.
Търсенето на бели трюфели се увеличава с всяка изминала година, независимо от намаляването на доставките. В резултат на промяната на климата, обезлесяването и липсата на млади хора, които да поемат и продължат традицията, тайните на „ловците на трюфели“ стават все по-трудни за разкриване. Но всъщност тези възрастни мъже притежават нещо много по-ценно от умението да откриват ценния деликатес – те знаят какво е нужно за един богат и пълноценен живот…



 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.