В сърцето на машината

В сърцето на машинатаЕзик: български
Жанр: драма, трилър
България, 2022, 115'
Режисьор: Мартин Макариев
Сценарий: Борислав Захариев
Оператор: Андрей Андреев
Музика: Виктор Стоянов
С: Александър Сано, Юлиан Вергов, Христо Петков, Христо Шопов, Игор Ангелов, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Ивайло Христов, Башар Рахал, Валери Йорданов
Новото българско кино напоследък все по-често рефлектира върху близкото минало и последният игрален проект на Мартин Макариев не изостава от тенденцията.


Историята, отлежаваща повече от десетилетие в списъка с идеи на режисьора и неговия съсценарист Борислав Захариев, е базирана на истински случай и макар че събитията, за които разказва, са с давност 40 години, кинематографските й качества (като звук и картина) са от най-ново поколение. Болшинството от изцяло мъжкия каст начело с Александър Сано влиза в униформите на бригада затворници с тежки присъди, изпълняващи принудителен труд в стругарски цех на завод Кремиковци. В началото на поредния изнурителен ден те откриват птица, заклещена в механизма на една от машините, но вместо да продължат работата си, внезапен порив на милосърдие и желанието да почувстват още веднъж човешкото в себе си ги принуждава да поставят на карта единственото нещо, което все още притежават – своите животи.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.