Най-лошата личност на света

Най-лошата личност на света


Оригинално заглавие: Verdens verste menneske
Език: норвежки
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, комедия
Норвегия/Франция/Швеция/Дания, 2021, 127'
Режисьор: Йоахим Трир
С: Ренате Рейнсве, Андерс Даниелсен Лие, Херберт Нордрум, Мария Грация ди Мео
30-годишна жена е насред екзистенциална криза, докато се лута между кариерата, романтичните си избори и нежеланието за самоопределение. Юлие не е човек, склонен към обвързване.


Виждаме я на 30-ия ѝ рожден ден, на ръба да зареже дългогодишния си приятел. Скоро разбираме, че емоционалното непостоянство е най-сигурната ѝ характеристика. Дори и да изглежда леко фрустриращо в началото, отказът ѝ да се впише в клишета започва да ни харесва, макар тази нейна съпротива да ѝ коства скъпо.
Йоахим Трир демонстрира уникалната способност да улавя новите възможности, предоставени от младостта, в цялата им завладяваща еуфория. Импулсивно посещение при потенциален нов любовник се превръща в една от най-романтичните и магически сцени в киното напоследък. Това, което прави Юлие толкова очарователна героиня, е екзистенциалният ѝ отказ просто да приеме това, което ѝ се случва. Несъкрушимата ѝ независимост я прави духовна родственица на персонажа на Жан Моро от Жюл и Жим, но тя е напълно оригинална личност. Усилията ѝ да намери себе си превръщат Юлие в незабравим персонаж.програма

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.