Късометражни филми на Елица Петкова

Късометражни филми на Елица Петкова
Жанр: късометражен
България, 74'
Режисьор: Елица Петкова
Филмите ще бъдат излъчени в присъствието на режисьора.Звуци от природата (2021)
Луиза се опитва да съчетае грижите за майка си (Ева), която е в инвалидна количка, с работата си в зъболекарския кабинет и личния си живот. По време на разходка в гората те двете откриват, че са се отдалечили една от друга. Докато Ева намира комфорт и сигурност в гората, Луиза усеща само опасност. Натрупват се недоразумения и неочаквана свръхреакция кара Луиза да изостави майка си в гората. В крайна сметка гората остава безмълвна, докато отчаяната дъщеря напразно търси майка си.

Пъпна връв (2016)
Тодор е над 30 години, но все още живее с майка си, която ежедневно му готви, глади ризите му и го къпе. Тя определя всички правила за съвместния им живот, който се състои от ритуали и повтарящи се дейности. Тодор работи в голям офис. Животът му е перфектен до деня, в който за първи път се прибира по-късно след парти в офиса.

В точното време (2014)
Адриан Герц е учителка по философия в гимназия. Целта ѝ е да бъде социално независима, но любовна връзка с един от учениците ѝ разрушава стремежа ѝ към самодостатъчност. Дните ѝ все повече се запълват с игри за власт и страх от загуба. Тя болезнено осъзнава, че е невъзможно да се избегне това да бъдеш човек.

Другите (2018)
Един човек може да лети, но е осъден за това. От него се изисква да се впише в обществото, да се предаде, да се промени. В крайна сметка той е изправен пред решението или да утвърди себе си, или да се подчини.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.