Вижте как бягат

Вижте как бягатЕзик: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: комедия, мистерия
САЩ, 2022, 98‘
Режисьор: Том Джордж
Със: Сам Рокуел, Сърша Ронан, Ейдриън Броуди, Дейвид Ойелоуо, Рут Уилсън, Харис Дикинсън, Рийс Шиърсмит, Чарли Купъл, Пърл Чанда, Пипа Бенет-Уорнър, Шон Клифърд, Джейкъб Форчън-Лойд
В първия си филм за голям екран Том Джордж събира всичко научено от телевизионната школа на BBC в пикантна смесица от криминална мистерия, комедия и костюмна продукция, къкреща в собствен мета сос и поднесена под формата на пастиш.


И макар че сблъсъкът на толкова вкусове обикновено не води до гурме резултат, тук насладата от готовия продукт определено е налице. Сервират ни го на лондонския Уест Енд в началото на 50-те, когато една от най-известните театрални пиеси на кралицата на кримките – Агата Кристи – отбелязва своето стотно представление. По случай юбилея влиятелен холивудски могул (Броуди) е изпратен да преговаря за филмовите права на продукцията, но фриволното му поведение довежда до скоропостижна насилствена смърт и целият театър – от режисьора до последния сценичен работник, моментално става обект на разследване. Със задължението са натоварени унил полицейски инспектор с алкохолен проблем (Рокуел) и неговото хиперактивно протеже (Ронан), чието неконвенционално партньорство дооплита случая дотам, че самата мадам Кристи е принудена да се намеси с обрат в последния момент. В препускащото към развръзка действие с неподозирана грация се разминават измислени персонажи, реални фигури от епохата, препратки към класиката и намигвания към съвремието плюс неподражаемия ирландски акцент на Сърша Ронан, който е толкова изразителен, че заслужава собствено място в кредитите.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.