Фини тъкани

Фини тъкани
Превод: с български субтитри
Жанр: късометражен
Учител на търпение, САЩ, 28'
Реж. Кармен Винсент
Емили Фелтър е диагностицирана със синдром на Даун. Нейният баща Том разработва презентация, за да сподели историята ѝ с парамедици като него. Докато семейството е отдадено на повишаване на осведомеността за хората с увреждания, се изправя лице в лице с борбите и радостите на ежедневието си.

Тялото е дом с познати стаи, САЩ, 10'
Реж. Елоиз Шерид, Лорин Уелч
Магическо-реалистичен прозорец към живота на Сам с Елерс-Данлос, болезнено заболяване на съединителната тъкан. Светът му е все по-ограничен физически, но и все по-пъстър и безкрайно богат. Филм за увреждането, любовта и формите, които те приемат в телата и пространствата, които са ни дадени.

Водно огледало, Мексико, 06'
Реж. Алехандра Химена Медина Гомес
Дълбоко в джунглата една жена бяга от собственото си отражение. След тревожен сън, установява, че познато, но пренебрегнато присъствие следва стъпките й. Скоро тя ще трябва да се изправи пред себе си – на границата между реалното и ониричното, започващи да се размиват.

Гереро. Глава в ръцете, Испания, 19'
Реж. Мигел Eреро
Под стенописите на манастира Санта Клара е изписано името Тереза Диес. Тя е художник на един от малкото стенописи от периода на испанската готика, подписани от жена. Творческият импулс от миналото и въпросите за мястото на жените артисти в историята на изкуството се срещат в настоящия момент през работата на Сусана Гереро, протагонист на портретния филм.

Йел, Армения, 04'
Реж. Рима Пипоян
Късометражен танцов филм за борбата на полярностите в човешкото същество и за реакцията, която то може да има, когато се изправи пред всички контрасти и противоречия на външния свят. Само себенадмогването може да даде на човека усещането за победа.

Птица, Чехия, 10'
Реж. Калина Луканова
Леа, архитект в 30-те си години, живее в бохо квартал в Прага, заедно с приятеля си Патрик. Двойката очаква приятели на вечеря, но точно преди те да пристигнат, Леа е поразена от внезапното осъзнаване на присъствие, носещо чувството за необратима загуба.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.