Маймуни през зимата

Маймуни през зимата


Оригинално заглавие: Маймуни през зимата
Език: български
Превод: с български субтитри
Жанр: драма
България / Германия, 2006, 111'
Режисьор: Милена Андонова
Сценарий: Мария Станкова, Милена Андонова
Оператор: Рали Ралчев
Музика: Константин Цеков
С: Бонка Илиева – Бони, Диана Добрева, Ангелина Славова, Сава Лолов, Валентин Танев, Адриана Андреева, Филип Трифонов, Стефан Мавродиев, Асен Блатечки, Иван Савов, Мартина Вачкова, Тончо Токмакчиев

Три отделни женски истории за стремежа към щастие и любов. Трите героини са с различна съдба и живеят в различни епохи - общото помежду им е търсенето на топлина и истински чувства в живота.

 

 

Със световна премиера на кинофестивала в Карлови Вари, откъдето се върна и с награда, Маймуни през зимата завоюва Голямата награда за българско кино Златната роза и се оказа един от най-харесваните филми на фестивала във Варна. Проектът е режисьорски дебют на Милена Андонова, реализиран с продуцентска помощ от страна на сестра й Невена Андонова (двете са дъщери на Методи Андонов, режисьорът на Козият рог). Сюжетът събира в едно три отделни женски истории за стремежа към щастие и любов, представени от поп-фолк певицата Бони (по паспорт Бонка Илиева) и театралните актриси Диана Добрева (от Сфумато) и Ангелина Славова (от Младежкия). Първата героиня е Дона – бедна циганка с романтична душа, която живее в началото на 60-те на миналия век и вместо да намира любов, мъжете я оставят само със спомени и извънбрачни деца. Втората жена е Лукреция, амбициозна студентка по право през 80-те години, която се бори да успее в живота, но трябва да положи и много усилия, за да получи нужната й доза любов. Последната история се развива през 2001, а героинята е Тана – млада жена, която се радва на щастлив брак, хубав дом и спокоен живот, но съпругът й не може да има деца, а тя не си представя щастието без тях и търси изход сама. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.