Мама

МамаЕзик: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: ужаси
Испания/Канада, 2013, 100'
Режисьор: Андрес Мушети
С: Николай Костер-Валдау, Джесика Частейн, Хавиер Боте, Меган Шарпантие, Изабел Нелис, Джейдън Грейг, Джейн Мофат, Джулия Чантри
Дори за любителите на жанра (каквито с пръст можете да посочите нас) филмовите ужаси най-често са доста досадни. Мама обаче е едно от онези изключения, благодарение на които все още се възторгваме по продукциите, в които нищо не е наред, а обичайните житейски драми са изместени от свръхестествена намеса в човешките дела.


Мама печели точки както от силна актьорска игра, така и от умелото натрупване на напрежение, за сметка на така популярните в последните години CGI чудовища. Основно тук е загадката, напрегнатото очакване и загатването, а това са характеристики на по-добрите хоръри.
С много променена визия (тъмна къса коса, татуировки, тениски и клинове с черепи) в главната роля тук виждаме много, много талантливата (и много активна) Джесика Частейн плюс малките (обаче пък колко убедителни!) Меган Шарпантие и Изабел Нелис, както и Хавиер Боте в ролята на киночудовището. Съчетани със силния актьорски състав, атмосферата, пестеливите ефекти и добре режисираните от Андрес Мушети сцени правят Мама силен, донякъде изненадващ филм, който те кара да хващаш здраво облегалките или ръката на любимата в повече от един натегнат момент.
Тук ще видите странната съдба на две момиченца – Лили и Виктория (Шарпантие и Нелис), които покрай смъртта на баща си се озовават съвсем сами в къща в американските планини, но някак оцеляват в продължение на месеци, докато бъдат открити от спасителна група. Никой не знае как децата са преживели студените зимни дни, но техният чичо Лукас (Костер-Валдау) и приятелката му Аннабел (Частейн) решават да ги осиновят. Това, което не знаят, е, че заедно с малките русокоси момиченца, идва нещо зло. Другото ще видите сами, заредете се с търпение и сили за страшните моменти.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.