Ченге за един ден

Ченге за един ден


Оригинално заглавие: Ride Along
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: комедия, екшън
САЩ, 2014, 99’
Режисьор: Тим Стори
С: Ice Cube, Кевин Харт, Джон Легуизамо, Лорънс Фишбърн, Тика Самптър, Гари Оуен, Хулисита Салседо, Брус Макгил
Ice Cube, сочен от мнозина като един от основателите на гангста рапа, е особено добър в стрелянето напосоки с тежки рими от сцената, но и в киното си го бива – особено в популярните, непретенциозни жанрове на екшъна и комедията.


Като комбинация от двете Ченге за един ден мами с остър диалог, каламбури на всеки пет минути и интригуваща криминална нишка – достатъчно стегната, че да не спирате вниманието си твърде дълго върху репликите.
Естествено, топлата вода в подобен род филми отдавна е открита и още след първите кадри за никого не е тайна как ще протече действието, затова най-добре опитайте да се забавлявате с перипетиите на главните герои, вместо да скучаете до финала.
Затрудненията настъпват веднага, след като нахаканият, но не особено смел охранител Бен, решава да се присъедини към редиците охранителите на реда в Атланта, за да докаже на своя суров бъдещ шурей и брат по значка (Ice Cube), че няма по-достоен кандидат от него за ръката на сестра му. С което си вкарва огромен автогол, защото въпросният брат, който има репутацията на един от най-страховитите полицаи в района, му устройва грандиозно изпитание на волята под формата на еднодневен съвместен патрул из улиците на града, бъкащи от отрепки, дребни мошеници и няколко наистина опасни типове. Както вече предупредихме, следват смях и кьотек на килограм.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.