Лабиринтът: Невъзможно бягство

Лабиринтът: Невъзможно бягство


Оригинално заглавие: The Maze Runner
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: фантастичен, екшън
САЩ, 2014, 113’
Режисьор: Уес Бол
С: Дилън О’Браян, Уил Полтър, Томас Броуди-Сангстър, Кая Скоделарио, Амел Амин, Ки Хогн Ли, Блейк Купър, Патриша Кларксън
Наясно сме, че антиутопичните романи, особено когато са трилогии (пресни примери са Игрите на глада и Дивергенти), са златна мина за продуцентите и режисьорите в Холивуд – и защо не, когато предоставят безкрайни вариации на постапокалиптичното бъдеще, които само чакат да бъдат превърнати в следващия хитов сценарий? Съдбата на нашумялата поредица Лабиринтът на Джеймс Дашнър (черпил вдъхновение от култовия роман на Уилям Голдинг Повелителят на мухите) не е по-различна и вече е налице филмовата версия на първия роман от трилогията, която обещава да е точно толкова зрелищна и високоскоростна, колкото и книжната версия.


Сюжетът следва 16-годишния Томас, който се събужда без каквито и да било спомени за това кой е или какъв е бил предишният му живот. Заедно с още шейсетина момчета, той е поставен в затворено общество, където всички трябва да работят заедно, за да оцелеят. Около тях е огромният и опасен Лабиринт – пълен с противните и смъртоносни Скръбници, които дебнат из коридорите през нощта и убиват всичко, което се движи. Момчетата безуспешно търсят изход от години, но идването на Томас и едно мистериозно момиче ще променят всичко.
Феновете на трилогията няма да останат разочаровани – филмът (макар и с леки отклонения) остава верен на замисъла на Дашнър, действието е доволно динамично и зрелищно, а Лабиринтът е ефектен и определено радва окото. Но дори и да не сте чували за поредицата, Лабиринтът: Невъзможно бягство предлага достатъчно екшън и мистерия (плюс няколко урока как се работи в екип) на любителите на жанра и е удачен избор, ако искате да убиете 2 часа.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.