Анабел

Анабел


Оригинално заглавие: Annabelle
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: ужаси
САЩ, 2014, 99’
Режисьор: Джон Р. Леонети
С: Анабел Уолис, Уорд Хортон, Алфре Удърт, Ерик Ладин, Брайън Хауи, Тони Амендола, Мишел Романо, Габриел Бейтман, Шайло Нелсън, Тереза Лин О'Тул
Ако сте като онези наши познати, които гълтат хорърите на закуска, вероятно сте гледали миналогодишния хит в жанра – Заклинанието, затова и случващото се в не по-малко страховития Анабел може да ви се стори познато, доколкото той се води предистория на първия.


Убедени сме обаче, че дори без да сте обременени с предишни сюжети, ще изгледате вцепенено всичките стотина минути на Анабел, стига разбира се, обсебените от зъл демон предмети да са сред любимите ви киноперсонажи. Както често се случва в продукциите от този род, основен виновник за развитието на плашещото до смърт действие, се явява вехта кукла в естествен размер и стряскащо човешко изражение, която влиза в дома на семейство Форм под формата на подарък за бременната Миа от нейния мил съпруг. Скоро след това къщата им е нападната от последователи на сатанински култ, които оставят след себе си ярко кървави следи и едно зловещо присъствие, избрало да се всели именно във въпросната кукла. Разбира се, тя не започва да безчинства веднага, ами изчаква търпеливо, докато семейството позабрави преживения ужас и наивно се насочи към безметежното бъдеще. Ужасяващата безплътна твар коварно избира точно този момент, за да се развилнее като за последно, като основният обект на набезите й, очаквано, е новороденото бебе в семейството. Оттам нататък се гответе за ударни дози съспенс, стряскащи (монтажни) обрати и обезкуражаващо далечен финал.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.