Чудесата

Чудесата


Оригинално заглавие: Le meraviglie
Език: немски, италиански
Превод: с български субтитри
Жанр: драма
Италия/Швейцария/Германия, 2014, 100’
Режисьор: Аличе Рорвахер
С: Алба Рорвахер, Мария Александра Лунгу, Сам Лувик, Сабине Тимотео, Моника Белучи
Джелсомина живее с родителите си и трите си по-малки сестри в отдалечена ферма в Умбрия. Баща й държи семейството далеч от изкушенията на съвременния свят и вярва, че единственият безопасен начин на живот е завръщането към природата.


Основният доход от леха зеленчуци и кошери с пчели поддържа възрастните и децата много близки, но отношенията им започват да се влошават с пристигането на Мартин – проблемен младеж, когото приемат като част от програма за превъзпитаване. Той представлява външен фактор, натрапник, подобно на телевизионното състезание Провинциални чудеса, което ще се снима в района. И увереността на идеалистичния и деспотичен баща е подкопана, когато разбира, че най-голямата му дъщеря може да поеме свой път в живота – не този, който той е избрал за себе си и семейството.

"Чудесата е вторият филм на Аличе Рорвахер (Corpo Celeste), лична интерпретация на собственото й детство, възхваляваща прекрасните странности на семейството – еднакво способно на любов и унищожение, щастие и отчаяние, често в един и същи момент."
Дейв Калхун, Time Out

Kaн ’14 – Голямата награда на журито и номинация за Златна палма
Годишни награди на Международното общество на киноманите ’14 – Награда на журито
Национален синдикат на италианските филмови журналисти ’14 – Награда Гулиелмо Бираги – Специален диплом и номинации за Сребърна лента за най-добър режисьор, продуцент, сценарий и монтаж
Севиля ’14 – Специална награда на журито и най-добра актриса (Мария Александра Лунгу)


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.