Short Waves Grand Prix Tour

Short Waves Grand Prix Tour


Оригинално заглавие: Short Waves Grand Prix Tour
Език: полски
Превод: с български субтитри
Жанр: анимация, документален
Полша, 2015
Накратко, полските късометражни филми отново са на гребена на вълната! Този път вълната е рекордно голяма , защото Short Waves Grand Prix Tour тръгва на турне в 6 континента. В този конкурс за наградата на полската и световната публика ще се борят 7 заглавия - документални филми, анимация, клипове и игрален филм.


Най-високият / The Supreme
Режисьор: Катажина Гондек
документален, 20’, 2013
Камерата на Катажина Гондек се промъква между величието и шлайфмашината. Тя набожно проследява историята на най-високия папа в света - 14-метровия Йоан-Павел II от композитен материал. С учудване гледаме документалния филм за вярата, която гради.

Фиш Емаде Твоживо - Прах/ Fisz Emade Tworzywo – Dust
Режисьор: Марек Скшеч
клип, 4’41”, 2014
На полските празници са посветени много филмови и литературни творби. Марек Скшеч допълва списъка с клип, посветен на празника, който отбелязваме 52 пъти в годината – съботата. Прах разказва за един тракторист, който може да изтанцува дори промяната на полското село.

Синята стая / A Blue Room
Режисьор: Томаш Шивински
анимация, 14’26”, 2014
Томаш Шивински е нарисувал болката. Със син цвят, който бил действал успокояващо. Заедно с главния герой се оказваме затворени в стая с изглед, но без изход. Затова не се опитвайте да счупите екрана.

Фрагменти / Fragments
Режисьор: Aга Вошчинска
игрален, 25’, 2014
Светът, представен във филма, постепенно се разпада. Без успех двамата герои се опитват да променят действителността в дизайнерска тъмница на изплащане, но там вече няма място дори за емоциите. Затова ако по време на филма почувствате студ, то със сигурност не е заради повредения климатик в залата.

Toва ще е нещо прекрасно / That Would Be Beautiful
Режисьор: Анна Моравец
документален, 17’, 2014
Госпожа Александра стъпва твърдо по земята. Затова решава да се засели на Марс. Тя взима това решение веднага след като разбира какво бъдеще й подготвя НОИ. В този вдъхновяващ документален филм Анна Моравец задълбочено изследва взаимоотношенията между пенсионната система и космоса.

Technicolor Yawn
Режисьор: Арек Новаковски
клип, 2’22”, 2014
Ти сигурно си преживял вече много неща, много си видял, посетил си много места и си разговарял с много хора. Така ли е? А сега ще преживееш, видиш и чуеш още повече. В този сочен клип липсва само скуката.

Баня / Baths
Режисьор: Toмек Дуцки
анимация, 4’20”, 2013
За пореден път две стари жени влизат във водата, за да преплуват обичайното разстояние. Този път обаче ще стане обратното. В необикновената анимация на Томек Дуцки второто дъно наистина съществува.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.