Еверест

Еверест


Оригинално заглавие: Everest
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, приключенски, трилър
САЩ/Великобритания/Исландия, 2015, 121'
Режисьор: Балтазар Кормакур
С: Джейк Джиленхол, Сам Уортингтън, Джош Бролин, Кийра Найтли, Джейсън Кларк, Емили Уотсън, Робин Райт, Том Гудман-Хил, Мартин Хендерсън, Майкъл Кели, Джон Хоукс, Ванеса Кирби
След като откри фестивала във Венеция, на Еверест му се наложи да слезе от върха, на който го бяха качили високите очаквания и добрия трейлър.


Критиката го нарече "бедствен филм, който не е далече от бедствието", защото вместо с гледки, емоции и вяра в човешкия дух, ни затрупва с факти, студенина и вариации на човешко страдание. Тази плесница още кънти като смъртоносно ехо в планината, но, също както опасността не спира смелите да покоряват най-високата точка на света, едва ли ще ни откаже да гледаме филма. Историята е базирана на действителна експедиция от 1996, когато шепа брадати мъже и една жена, тръгнали да мерят сили със стихиите на близо 9 хиляди метра надморска височина (срещу такса от 65 хиляди долара всеки), са пометени като играчки от свирепа снежна буря. Предвид че през последните две години над 35 човека загнаха под лавини в Хималаите, това показно е прекалено сурово (и със сигурност прекалено скоро). Казваме го в случай че очаквате звездата от плакатите Джейк Джиленхол да спаси положението – не, не го спасява, дори има толкова дребна роля, че едва успява да спаси кадрите, в които участва.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.