Роджър Уотърс Стената

Роджър Уотърс Стената


Оригинално заглавие: Roger Waters The Wall
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: документален
Великобритания, 2015, 155'
Режисьори и сценаристи: Роджър Уотърс и Шон Евънс
Продуценти: Роджър Уотърс и Клер Спенсър
Оператор: Брет Търнбъл
Музика: Роджър Уотърс
Това потапящо преживяване на турнето на The Wall Live на Уотърс е заснето в три града на два континента - със своя 150-метров декор, той ще напомни за амбицията и размаха на музиката от 70-те години.


Уотърс, чийто ум създава оригиналния албум Стената, прави заедно със сърежисьора Шон Евънс филм, който улавя напълно оригиналната му идея. Разточително заснет, без да пропуска нищо от това, което предлага шоуто, Роджър Уотърс Стената е и прекрасно миксиран, така че живите изпълнения на многото химни от албума звучат кристално ясно, като че ли зрителят присъства на концерта.

Но филмът, също като музиката, върху която е базиран, е пропит от политическите възгледи и спомените на Уотърс. Белязано от факта, че баща му е бил убит по време на бойни действия в Италия през 1944, когато Роджър е бил на по-малко от 6 месеца, творчеството му е молба за мир и разбирателство – тъй като "стените" създават страх, неразбирателство, и често водят до война и смърт. Роджър Уотърс Стената включва много лично и затрогващо пътуване из Франция и Италия, по време на което Уотърс посещава гробището от Първата световна война, където е погребан дядо му, убит през 1916, и паметника с името на баща му близо до брега на Анцио. 100 години след избухването на Първата световна война филмът показва, че изкуството често извира от спомените – и че никога не можем да забравим.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.