Голямото плискане

Голямото плискане


Оригинално заглавие: A Bigger Splash
Език: английски, италиански
Превод: с български субтитри
Жанр: драма
Италия/Франция, 2015, 124'
Режисьор: Лука Гуаданинo
С: Тилда Суинтън, Рейф Файнс, Матиас Шьонeртс, Орор Клеман, Дакота Джонсън
Мариан Лейн (Тилда Суинтън) е рок звезда с харизмата на Дейвид Боуи, която мълчаливо се възстановява от операция на гласните струни в компанията на младия си любовник Пол.


Мястото е италиански остров с унесена атмо­сфера и нула причини за притеснение, поне до момента, когато в камерната обстановка нахлуват ексцентричният бивш на Мариан – Хари (Рейф Файнс), и новооткритата му дъщеря с развълнувани хормони Пенелопе (Дакота Джонсън). Тромаво време и натрапчиво минало в главата са останалите знаци в това уравнение, което поставя напрежение, страст и ревност от другата страна на равенството. Ако все пак филмът ви се стори по-хладен от климата на заден план, останете заради Суинтън – да разкажеш всичко, което се случва под кожата ти, главно с жестове и погледи винаги е било висш пилотаж, а тук говорим за ас от класа.


 

Горе Коментари (1)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
#1 20.03.2016 16:01 brambara_13

Re: Голямото плискане

Здравейте. Искам да попитам филма ще бъде ли прожектиран и по други кина в други градове различни от София? Интересува ме град, близък до Сливен. Например Стара Загора, Бургас. Благодаря.